Ξεναγήθηκε στη «Ροδιακή»  η ομάδα των «Χταποδιών»

Τις εγκαταστάσεις των πιεστηρίων της "Ροδιακής" επισκέφθηκε την Παρασκευή το πρωί, η ομάδα "Χταπόδια" του summer school των Εκπαιδευτηρίων "Ροδίων Παιδεία".

Οι περίπου 20 μαθητές, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους κ.κ. Αργυρώς Περράκη, Αναστασίας Χάρη, Αριστοτέλη Χατζηφούντα ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εφημερίδα.

Αφού άκουσαν με μεγάλη προσοχή τα όσα είχε να τους πει σχετικά με την έκδοση  τόσο ο υπεύθυνος του πιεστηρίου κ. Σεραφείμ Φλώρος όσο και η δημοσιογράφος κ. Λίζα Τσοπανάκη, δεν σταμάτησαν να πραγματοποιούν ερωτήσεις γύρω απο την έκδοση και τη λειτουργία της εφημερίδας.

Ο κ. Φλώρος, εξήγησε στους μαθητές με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο λειτουργίας των τεράστιων μηχανημάτων. Τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το τύπωμα της εφημερίδας, αλλά και τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στις έγχρωμες σελίδες, το μέγεθος του χαρτιού και φυσικά πώς ένα τεράστιο ρολό χαρτί καταλήγει να πάρει τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε.

Ο κ. Φλώρος τους εξήγησε πως, όταν αναμείξουμε το μελάνι με το νερό μπορούμε να τυπώσουμε πάνω σε τσίγκους τις σελίδες και αμέσως μετά να τους τοποθετήσουμε στα μηχανήματα προκειμένου να τυπωθεί η εφημερίδα, ενώ έδωσε και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές αλλά και τους δασκάλους που τους συνόδευαν.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα τμήματα της εφημερίδας και το δημοσιογραφικό κομμάτι, η κ. Τσοπανάκη αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν τα τμήματα μιας εφημερίδας, ποια θέματα καλύπτει μια τοπική εφημερίδα κ.ά. απαντώντας παράλληλα στις ερωτήσεις των μαθητών.

Αμέσως μετά την ξενάγηση, οι μαθητές αναχώρησαν με μια "φρέσκια" εφημερίδα στα χέρια βγάζοντας παράλληλα την αναμνηστική φωτογραφία.

Οι μαθητές που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της "Ροδιακής" είναι:
Αντώνογλου    Φώτης
Ατσικνούδας    Παναγιώτης
Βρακάς    Ραφαήλ
Διακανθού    Γιάννης
Κασιδάκης    Χάρης
Κετσέ        Μέλπη
Λάμπης    Θοδωρής
Μηνδρινός    Γιάννης
Μπαριάνος    Γιάννης
Νισυρίου    Γιάννης
Ξενάκη    Χριστίνα
Πανάγου    Ολίβια
Σκανδαλιάρης    Σείριος
Φασουλάρη    Παρασκευή
Χαιρέτη    Μαρία-Μιχαέλα
Αργυρού    Μιχαέλα
Ζωίδης    Κωνσταντίνος
Λαζαράκης    Δημήτρης
Λαμπριανού    Ανθούλα
Μπότσαρης    Γιώργιος
Παζιούρος    Χάρης
Παζιούρου    Εύη
Παρινού    Μαρία
Πολυχρόνης    Σταύρος
Πορτσέλλι    Άννα
Πρεκεζές    Γιώργος
Σβανά        Ναταλία
Σεβδαλάκης    Κυριάκος
Τσισιμοίρης    Νίκος