Κλοπή μέρα μεσημέρι στο Βενετόκλειο!

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις γίνονται συχνά πυκνά στόχοι κακοποιών, με κλοπές και αφαιρέσεις υλικού ή προσωπικών αντικειμένων από επιτήδειους που αναζητούν «εύκολη λεία».

Το περιστατικό, ωστόσο, που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου, πέραν της αναστάτωσης που δημιούργησε και της εμπλοκής των αρμόδιων οργάνων, δεν έχει λογική εξήγηση καθώς η κλοπή αφορά σ’ ένα και μόνο αντικείμενο, όποιας αξίας και αν είναι, έχει αποκλειστικά μία χρήση και το ενδεχόμενο πώλησης (αν υποθέσουμε ότι αυτός ήταν ο απώτερος σκοπός των επιτήδειων) είναι πολύ πολύ μικρό.

Συγκεκριμένα, εκλάπη το ηλεκτρονικό ταμπλό από τη γραμματεία του γηπέδου, η κονσόλα που συνδέεται με τους δύο ηλεκτρονικούς πίνακες του κλειστού γυμναστηρίου οι οποίοι δείχνουν το σκορ, τον χρόνο, τα φάουλ, τα τάιμ άουτ και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία σε έναν αγώνα καλαθοσφαίρισης.

Η εν λόγω κονσόλα έχει μόνο αυτή τη χρήση. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό, ούτε είναι συμβατή με ηλεκτρονικούς πίνακες άλλων κλειστών γυμναστηρίων, παρά μόνον της Ιαλυσού, στο οποίο υπάρχουν ήδη δύο ταμπλό.

Η αφαίρεση του ταμπλό από το Βενετόκλειο τοποθετείται το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα για το 6ο ανοιχτό τουρνουά μπάσκετ του ΔΟΠΑΡ. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές ενώ έγιναν καταθέσεις μαρτύρων.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης κάποιας πόρτας του γηπέδου ούτε έχει αναφερθεί άλλη απώλεια περιουσιακών στοιχείων ή εξοπλισμού.

Ο αγώνας διεξήχθη με …δανεικό ταμπλό, αυτό που χρησιμοποιεί ο Κολοσσός στο πρωτάθλημα της Basket League. Όμως, την Κυριακή το παιχνίδι του Κολλεγίου Ρόδου με τα Modela, όπως και τα τρία χθεσινά, έγιναν χωρίς όργανα! Χωρίς 24άρια, χωρίς ηλεκτρονικούς πίνακες, με τις δύο ομάδες, τους διαιτητές και τα μέλη της γραμματείας να γυρίζουν πολλά πολλά πολλά χρόνια πίσω!

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες έγιναν κάποιες επαφές προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για το υπόλοιπο διάστημα διεξαγωγής του τουρνουά η κονσόλα από το κλειστό γυμναστήριο της Ιαλυσού που αυτήν την περίοδο δεν χρησιμεύει λόγω αγωνιστικής αδράνειας.  

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης ωστόσο ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανος Κυριαζής, απευθύνει έκκληση προς όποιον γνωρίζει κάτι περισσότερο για το θέμα, ακόμη και τους ίδιους τους επιτήδειους που αφαίρεσαν το ηλεκτρονικό ταμπλό από το Βενετόκλειο, να συμβάλλουν στην επιστροφή του καθώς – όπως επαναλαμβάνεται συνεχώς – δεν έχει καμία απολύτως χρήση πέραν αυτής στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, ούτε έχει «αγοραστικό κοινό» αφού δεν είναι συμβατό με κανένα άλλο γήπεδο εκτός του Βενετοκλείου και της Ιαλυσού.