Επεκτείνεται η «βιομηχανία» επαιτείας από ομάδες ανηλίκων στη Ρόδο

Με μεθοδευμένο και συντονισμένο τρόπο, διεξάγεται και φέτος από ανήλικα κυρίως παιδιά, εκτεταμένη επαιτεία εντός κι εκτός της μεσαιωνικής πόλεως Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» καταστηματάρχες κι εργαζόμενοι στις περιοχές αυτές τα περιστατικά που παρουσιάζονται δεν είναι μεμονωμένα, αλλά είναι καθοδηγούμενα και απόλυτα ελεγχόμενα από ενηλίκους, που έχουν την εποπτεία όλων των κινήσεων των ανήλικων παιδιών.

Πρόκειται κυρίως για ομάδες των «Ρομά» οι οποίες έρχονται στη Ρόδο στις αρχές του καλοκαιριού  και οι οποίες αναλαμβάνουν δράση έως και το τέλος Οκτωβρίου σε τουριστικές περιοχές (Παλιά Πόλη, Μαντράκι, Νιοχώρι, Φαληράκι, Ιξιά, Ιαλυσό, Κολύμπια, Λίνδο και Νότια Ρόδο) ζητιανεύοντας ή πουλώντας διάφορα είδη, στους διερχόμενους επισκέπτες  - τουρίστες.

Παρά τα μέτρα που έχουν παρθεί από τις αστυνομικές αρχές, τις συλλήψεις και τις παραπομπές στη δικαιοσύνη, η κατάσταση παραμένει σχεδόν η ίδια, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό και δυσφορία.

Μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ, ένας από τους παλαιότερους ξεναγούς στη Ρόδο, επισήμανε ότι χθες (Τρίτη 11 Ιουλίου) ντρέπονταν να ξεναγήσει γερμανούς τουρίστες στην Παλιά Πόλη κι αυτό επειδή σε κάθε στενό υπήρχε κι ένας... επαίτης, δίνοντας την εικόνα τριτοκοσμικής χώρας.

Η κατάσταση αυτή είναι καθημερινή. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, οι... μικροί και μεγάλοι επαίτες, ξέρουν καλύτερα από όλους, πότε έρχεται κρουαζιερόπλοιο και πότε θα φύγει και ανάλογα παίρνουν...θέση στον ξύλινο πεζόδρομο στην Κολώνα, ή σε κεντρικές εισόδους της Παλιάς Πόλης.

Σε κάθε περίπτωση, η επαιτεία, δεν είναι φαινόμενο φετινό και ταλαιπωρεί το νησί της Ρόδου εδώ και πολλά χρόνια. Όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάντως, δεν έχουν επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα και η κατάσταση συνεχίζεται να γίνεται ολοένα και χειρότερη.