Στην Κάσο την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την Κάσο επισκέπτεται την Κυριακή 16 Ιουλίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο πλαίσιο εορτασμού των 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου σύμφωνα με την απόφαση της βουλής των ελλήνων.

Ο κ. Παυλόπουλος θα φτάσει το πρωί στην Κάσο και θα αναχωρήσει το απόγευμα μετά το επίσημο γεύμα που θα παραθέσει το μεσημέρι προς τιμήν του η δήμαρχος Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη.

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου θα εκπροσωπήσει ο αντιπεριφερειάρχης υγείας – πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής Θωμάς Σωτρίλλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
• Ώρα 11.00 στον Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας, παραμονή του πανηγυρικού εορτασμού της πολιούχου του μεγαλύτερου χωριού του νησιού, επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος  του Μητροπολίτου Καρπάθου-Κάσου κ. Αμβροσίου.

• Ώρα 11.20 στο Μνημείο Ηρώων κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων Κασίων αγωνιστών από την Α.Ε. τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

• Ώρα 12.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κάσου τελετή ανακήρυξης της Α.Ε. του προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου σε επίτιμο δημότη Κάσου.

• Ώρα 12.20 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κάσου ολοκλήρωση της διαδικασίας αδελφοποίησης του δήμου Κάσου με τον δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου.

• Ώρα 12.40 στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών Τρισάγιο στον τάφο του Νικόλαου Μαυρή, πρώτου γενικού διοικητή Δωδεκανήσου.