Αυξημένα έσοδα στις  επιχειρήσεις του δήμου Ρόδου

Θετική είναι η πορεία της ΔΕΡΜΑΕ αυτούς τους πρώτους μήνες της σεζόν, με τα έσοδα να παρουσιάζουν αύξηση και οι δαπάνες μείωση, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Κακούλη ο οποίος, σε δηλώσεις του χθες, αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσπάθειες που γίνονται ώστε να καταστεί η Εταιρία κερδοφόρα και να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Έχοντας συμπληρώσει ήδη τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, ο κ. Κακούλης, καταρχήν, είπε ότι, κατά την προσωπική του άποψη, γίνεται μία καλύτερη διαχείριση, τονίζοντας ότι αυτό το λέει δίχως να αφήνει υπονοούμενα για συναδέλφους του.

Όπως εξήγησε, προσπαθούν να βελτιώσουν τα οικονομικά της Εταιρίας γιατί οι δύο προηγούμενες περίοδοι ήταν αρνητικές, με αποτέλεσμα εάν και η φετινή προκύψει αρνητική, να υπάρξει πρόβλημα για την Εταιρία.
«Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά γιατί από τις πρώτες ενδείξεις, οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 15%, δηλαδή πάνε αρκετά καλά και οι δαπάνες έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 40%», είπε.

Αυτό το διάστημα της Προεδρίας του, λοιπόν, έχουν προβεί στην παραχώρηση της διαχείρισης κάποιων επιχειρήσεων τις οποίες διαχειριζόταν τόσα χρόνια η ΔΕΡΜΑΕ, με τα όποια προβλήματα προέκυπταν λόγω της μη έγκαιρης πρόσληψης υπαλλήλων. Έτσι, καθιστούσαν αδύνατη τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να υφίσταται ζημιά η Εταιρία.

Για τον λόγο αυτό, θεώρησαν σκόπιμο να παραχωρήσουν τη διαχείρισή τους μέσα από διαγωνισμούς και ήδη περιμένουν την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα τουριστικά καταστήματα καθώς και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις Πεταλούδες. Επιπλέον, τώρα, ετοιμάζουν έναν διαγωνισμό για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στην πλατεία Πατριάρχου Αλεξανδρείας Χριστοφόρου.

Επίσης, έχουν μισθωθεί οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στο φράγμα της Απολακκιάς και στο επόμενο διάστημα (σ.σ. μέχρι τα τέλη Ιουλίου ως καταληκτική ημερομηνία ), πιστεύουν ότι θα έχουν βγει σε διαγωνισμό και τα ξενοδοχεία Έλαφος και Ελαφίνα στον Προφήτη Ηλία, όπως και η «Όασις». Σημειώνεται, βέβαια, ότι το χρονοδιάγραμμα είναι με επιφύλαξη γιατί απαιτούνται να γίνουν κάποιες διαδικασίες για την προκήρυξη.

Ο ίδιος, πάντως, ευελπιστεί ότι, αν όχι μέχρι τα τέλη Ιουλίου, μέχρι τέλη Αυγούστου όλα αυτά θα έχουν τακτοποιηθεί πλήρως.
«Νομίζω ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην επιχείρηση», δήλωσε ο κ. Κακούλης.

Στη συνέχεια, στάθηκε ιδιαίτερα στις «Πηγές Καλλιθέας» αφού, ως γνωστόν, αποτελούν σημαντικό «κεφάλαιο» για την Εταιρία, καθώς από αυτές έχει αρκετά έσοδα, τα οποία όπως ανέφερε είναι αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με την περυσινή περίοδο, και από πλευράς επισκεψιμότητας στο Μνημείο αλλά και εισπράξεων στο αναψυκτήριο.

Ο κ. Κακούλης, δεν παρέλειψε ακόμη να πει ότι, όταν ανέλαβε ο ίδιος, θεώρησε ότι οι «Πηγές» έχρηζαν κάποιων κτιριακών παρεμβάσεων συντήρησης και αμέσως έγιναν οι πρώτες ενέργειες, έχει δοθεί μία εργολαβία και γίνεται προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης του Μνημείου.

Οι επεμβάσεις που έχουν κάνει  είναι, σε πρώτη φάση, η συντήρηση των μεταλλικών και των ξύλινων στοιχείων του Μνημείου. Σημείωσε, ακόμη, ότι έχουν συμπληρωθεί δέκα χρόνια από την αναστήλωση του Μνημείου και λίγες παρεμβάσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα γι’ αυτό και με την ανάληψη των καθηκόντων του, θεώρησε σκόπιμο οι «Πηγές Καλλιθέας» να τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης επειδή ακριβώς είναι αυτές που δίνουν τα περισσότερα έσοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε την επίσκεψη στη Ρόδο του Προεδρείου του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, στις οποίες ανήκουν οι «Πηγές».

Ακόμη, ερωτηθείς ο κ. Κακούλης εάν υπάρχουν οφειλόμενα μισθώματα από την Εταιρία που λειτουργεί το «Ακταίον», είπε ότι μέχρι τώρα ήταν αρκετά συνεπής σε σχέση με κάποιους άλλους, όμως, όντως υπολείπεται δύο-τριών μισθωμάτων.
 Πάντως, ανέφερε ότι υπάρχει μία καλή ροή προς τη ΔΕΡΜΑΕ και ότι γίνονται οχλήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα και τους υπόσχονται ότι κάποια στιγμή θα είναι μέσα στα χρονικά περιθώρια.

Όσο αφορά στις κατασκηνώσεις του Προφήτη Ηλία, παραμένουν στην ίδια κατάσταση, γίνονται κάποιες ενέργειες καθώς έχει αναλάβει ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και μιλάει με κάποιους επενδυτές. Ενδεχομένως, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, να προκύψουν νεώτερα. Στόχος τους είναι να γίνουν σύγχρονες κατασκηνώσεις και να είναι ελκυστικές.

Ο Πρόεδρος, τέλος, αναφέρθηκε στην παραχώρηση σε ιδιώτες των χώρων υγιεινής, των τουαλετών δηλαδή, που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, στην πρώτη σύμβαση είχαν δοθεί γύρω στις 15 τουαλέτες στη Νέα και την Παλιά Πόλη μόνο. Με τη νέα σύμβαση προσθέτουν άλλες 24 περίπου, και έτσι φθάνουν τις 39 σε διάφορα μέρη του νησιού και συγκεκριμένα:

 Στο Φαληράκι είναι από 4-7 τουαλέτες, 2 στ’ Αφάντου (σ.σ. μία στην κεντρική πλατεία και μία στα Κολύμπια), στην κεντρική πλατεία της Λίνδου, στα Βληχά, τους Πεύκους, στην παραλία Ιαλυσού, στην πλατεία Ιαλυσού, στο Νεώριο έχουν προσθέσει άλλη μία καθώς και στην παραλία της Τσαμπίκας.
«Με την ιδιωτική πρωτοβουλία μπορούμε να τις συντηρήσουμε (σ.σ. τις τουαλέτες) και να έχουμε καλύτερη εικόνα προς τα έξω», κατέληξε ο Πρόεδρος.