Να φέρει το ευρωπαϊκό στη Ρόδο!

Την πρώτη φορά που ειπώθηκε η επιθυμία ανάληψης μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο διά στόματος του περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου και προέδρου του Γ.Σ. Δωδεκάνησος, Κάλλιστου Διακογεωργίου, ήταν στην τελετή έναρξης του φάιναλ φορ του πρωταθλήματος στη Ρόδο τον Ιούνιο του 2016.

Τότε είχε πει χαρακτηριστικά ότι η διοργάνωση του F4 ήταν «εξετάσεις για το πανευρωπαϊκό».
Ένα χρόνο μετά, με ανακοίνωση του συλλόγου, γίνεται γνωστό ότι η Δωδεκάνησος διατηρεί τη θέληση αυτή και πως έχει έρθει σε επαφή με την Ομοσπονδία για την ανάληψη των αγώνων το 2018.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το γεγονός ότι ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος μεγάλωσε από κάθε άποψη είναι αδιαμφισβήτητο κι αυτό το λένε οι αριθμοί, οι επιτυχίες και γενικότερα η παρουσία της ομάδας μας εντός κι εκτός παρκέ.

Τα δύο ταξίδια στην Ευρώπη (σε Τουρκία και Ολλανδία), η παρουσία της ομάδας μας στην Ευρωλίγκα (Γ’ Κατηγορία) αλλά και η διεξαγωγή των φάιναλ φορ του πρωταθλήματος με απόλυτη επιτυχία σε Ρόδο και Κω, έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη του προέδρου της ομάδας και περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου, Κάλλιστου Διακογεωργίου και των συνεργατών του. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα, το οποίο έχει αρχίσει να σκέφτεται η διοίκηση του συλλόγου, είναι να διεξαχθεί το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρόδο.

Οι άνθρωποι του Γ.Σ. Δωδεκάνησος έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη των αντίστοιχων αγώνων που διεξήχθησαν σε Ολλανδία και Τουρκία, στη Ρόδο και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες διαδικασίες για να μπορέσει να επιτευχθεί ένα δύσκολο εγχείρημα.

Το Βενετόκλειο πληροί απόλυτα τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων μπάσκετ με αμαξίδιο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές με την Ομοσπονδία (ΟΣΕΚΑ). Ο στόχος του Γ.Σ. Δωδεκάνησος είναι να αναλάβει τον έναν όμιλο του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας το 2018, κάτι το οποίο φυσικά θα συνδυαστεί απόλυτα και με τον αθλητικό τουρισμό, αφού είναι σίγουρο ότι εφόσον γίνει αυτό, θα έρθουν πολλοί επισκέπτες στη Ρόδο (αθλητές, παράγοντες, προπονητές, συνοδοί και αρκετός κόσμος).

Ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος ευελπιστεί ότι θα καταφέρει ακόμη ένα δύσκολο στόχο και ο φίλαθλος κόσμος της Ρόδου θα αποκτήσει τη δυνατότητα να δει από κοντά και ευρωπαϊκούς αγώνες στο μπάσκετ με αμαξίδιο».