Απειλή για τη φήμη της  Δωδεκανήσου η γραφειοκρατική ταλαιπωρία των Ελβετών και  η εξαπάτηση των Αυστριακών

Του Ηλία Κ. Κυπραίου
Πολιτευτή Δωδεκανήσου

Στη «Ροδιακή» της 5.7.2017 δημοσιεύεται η άκρως δυσάρεστη περιπέτεια της γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας του ζεύγους των συνταξιούχων Ελβετών, στα γρανάζια της οποίας περιεπλάκησαν εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης του σπιτιού τους, ένα γεγονός που μοιάζει με παρονυχίδα μπροστά στο απίστευτο σκάνδαλο της εξαπάτησης των αγνώστων μέχρι τώρα Αυστριακών, οι οποίοι εν αγνοία μου και προφανώς εν αγνοία τους, «αγόρασαν» το σπίτι στη Σύμη του ιστορικού Δημάρχου Κώστα Ηλία Κυπραίου.

Θα μου επιτρέψετε μια συνοπτική αναφορά της περίεργης αυτής υπόθεσης που αποκαλύφθηκε με την έναρξη της διαδικασίας κτηματογράφησης της Σύμης και από το γεγονός ότι όταν όλοι οι κληρονόμοι του Δημάρχου καταθέσαμε εμπροθέσμως και νομότυπα τις σχετικές δηλώσεις, συνοδευόμενες από τους τίτλους ιδιοκτησίας,  λάβαμε την απάντηση ότι το κτηματολόγιο δεν μπορεί να … εντοπίσει το σπίτι μας.

Στις επανειλημμένες εξώδικες διαμαρτυρίες μου, το κτηματολόγιο απαντά με διάφορα ασυνάρτητα και υποτιμητικά της στοιχειώδους νοημοσύνης έγγραφα, όπως π.χ. να μεριμνήσω εγώ ο ίδιος για … νέα κτηματογράφηση «με πρόσωπο ή επαγγελματία της επιλογής και εμπιστοσύνης μου» και επιπλέον να προσκομίσω «αεροφωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες», τη διαδικασία λήψης των οποίων δεν γνωρίζω, μολονότι – μεταξύ των άλλων  – θήτευσα και στη Σχολή Ικάρων.

Αποκορύφωμα της αποθράσυνσης, αποτελεί το γεγονός ότι άρχισα να δέχομαι απειλές  επειδή προσέφυγα στη Δικαιοσύνη.

Εν τέλει και μετά από πάμπολλες οχλήσεις και διαμαρτυρίες, η Αστυνομία με πληροφόρησε εγγράφως ότι το ένα από τα δύο υφαρπαγέντα σπίτια του Δημάρχου, είναι «ιδιοκτησίας Αυστριακών υπηκόων», χωρίς όμως να αναφέρει τα ονοματεπώνυμά τους.

Η ΔΟΥ συνεχίζει να μου καταλογίζει διάφορους φόρους και ΕΝΦΙΑ, δηλαδή επί πολλά χρόνια πληρώνω χρήματα τα οποία δεν οφείλω και επειδή ως γνωστόν ο ΕΝΦΙΑ αφορά αποκλειστικά το ακίνητο, είναι προφανές ότι τον ίδιο φόρο θα πρέπει να καταβάλλουν και οι εξαπατηθέντες Αυστριακοί, με αποκλειστική υπαιτιότητα της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας.

Δεν προτίθεμαι να μιλήσω περισσότερο γι’ αυτό το θλιβερό γεγονός, δεδομένου ότι η υπόθεση έχει ήδη οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη προς καταλογισμό και επιμερισμό ευθυνών, για την υφαρπαγή και αφαίρεση της ιδιοκτησίας, η οποία αποτελεί οικουμενικό και υπερσυνταγματικό δικαίωμα.