Γ. Χατζημάρκος για το φράγμα του Γαδουρά: Τελείωσε μια μεγάλη περιπέτεια

Γ. Χατζημάρκος για το φράγμα του Γαδουρά: Τελείωσε μια μεγάλη περιπέτεια

Γ. Χατζημάρκος για το φράγμα του Γαδουρά: Τελείωσε μια μεγάλη περιπέτεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 797 ΦΟΡΕΣ

Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, μετά τη θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Φράγμα Γαδουρά, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

«Είναι το τέλος μια μεγάλης περιπέτειας. Μιας περιπέτειας, που ξεκίνησε από τότε που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας στην Περιφέρεια και παραλάβαμε το στοιχειωμένο -επί δύο δεκαετίες- αυτό έργο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η μάχη με τα συμφέροντα, οικονομικά και πολιτικά, ήταν σκληρή, αλλά τελικά κερδήθηκε.
Σημειώνεται ότι το Φράγμα Γαδουρά θα υδροδοτεί δύο δεξαμενές, στις περιοχές των Αγίων Αποστόλων και Ασγούρου και η ευθύνη για τη διοχέτευση του νερού στους καταναλωτές βαρύνει τη ΔΕΥΑΡ.
Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο υδραγωγείο και στον αγωγό, ώστε να λειτουργήσει όσο το δυνατό πιο σύντομα.
«Δεν θα δώσουμε νερό, αν δεν είναι απολύτως ελεγμένο» είπε ο περιφερειάρχης.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε χτες το πρωί η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας κατά την οποία ενέκρινε ομόφωνα την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, του δήμου Ρόδου και της ΔΕΥΑΡ για την παροχή υπηρεσιών καθημερινής διαχείρισης λειτουργίας και συντήρησης του έργου φράγματος Γαδουρά.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της επιτροπής αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης και μέλη της επιτροπής παραχώρησαν συνέντευξη τύπου κατά την οποία επεσήμαναν ότι μετά τη διαδικασία αυτή αναμένεται η έγκριση της σύμβασης από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου και το δ.σ. της ΔΕΥΑΡ.

Στη συνέχεια οι αποφάσεις θα πρέπει να σταλούν στην αποκεντρωμένη διοίκηση καθώς και στο ελεγκτικό συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο, ενώ όπως τονίστηκε είναι αναγκαίο να γίνει και ο καθαρισμός του αγωγού ώστε να διοχετευτεί το νερό στο δίκτυο χωρίς προβλήματα.
Την παρούσα στιγμή δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να αρχίσει η ομαλή υδροδότηση από το φράγμα, όμως υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα γίνουν τάχιστα οι ενέργειες που απαιτούνται.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζαννετίδης με δηλώσεις του αφού έκανε λόγο για δικαίωση της οικονομικής επιτροπής μετά την νέα απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης, καταγγέλλοντας οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα με σκοπό όπως είπε να πληγεί η δημοτικότητα του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και η περιφερειακή αρχή. Επίσης μίλησε για οργανωμένη και καθοδηγούμενη επίθεση εναντίον της περιφέρειας.

Ακολούθως πήραν το λόγο τα μέλη της οικονομικής επιτροπής τα οποία επεσήμαναν την απουσία των εκπροσώπων της μειοψηφίας από τη χτεσινή συνεδρίαση με την Χαρούλα Γιασιράνη να καταγγέλλει ότι υπήρξε οργανωμένη παραπλάνηση και προσπάθεια λασπολογίας κατά της επιτροπής, με σκοπό να καμφθούν και να εκφοβιστούν τα μέλη της και το Χρήστο Μπάρδο να δηλώνει δικαιωμένος και υπερήφανος και να επισημαίνει ότι όλες οι αποφάσεις της επιτροπής ήταν νόμιμες.
Με τη σειρά του ο Δημήτρης Τσοπανάκης υπογράμμισε ότι υπήρξαν πολιτικές σκοπιμότητες και για το λόγο αυτό τέθηκαν εμπόδια που οδήγησαν σε καθυστέρηση το έργο, ο Μιχάλης Μπαριανάκης έκανε επίσης λόγο για δικαίωση χαρακτηρίζοντας το έργο ως ωρολογιακή βόμβα μία υπόθεση που η περιφερειακή αρχή χειρίστηκε με επιτυχία και τέλος ο Χρήστος Ευστρατίου τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φταίξιμο από την περιφέρεια για όσα έγιναν, προσθέτοντας ότι πίσω από όλα αυτά υπήρξαν εταιρίες και συμφέροντα που στόχευαν στην αποτυχία της προσπάθειάς της.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ευστρατίου εξαπέλυσε παράλληλα και επίθεση εναντίον της εταιρίας ΣΤΗΡΙΞΙΣ, λέγοντας τα εξής: «Η εταιρία ΣΤΗΡΙΞΙΣ του κ. Γλυνού που είναι και πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου και λυπάμαι γιατί είναι ντόπιος και είναι από εδώ και έπρεπε να πονέσει περισσότερο το νησί, δύο μέρες πριν βγεί η απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας απέσυρε την ένσταση και όλο αυτό για να μην πληρώσει 50.000 ευρώ. αν τις άφηνε αυτές τις δύο μέρες και περνούσαν και έβγαινε η απόφαση θα πλήρωνε αυτά τα χρήματα ως παράβολο. Άρα για να γλιτώσουμε τα 50.000 ευρώ, τραβήξαμε το νησί πεντέμισι μήνες χωρίς νερό».

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη