Ο Τζόρνταν,  στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Ο Τζόρνταν είναι η απόλυτη σύγχρονη τραγωδία. Η ηρωίδα, Σίρλεϋ, σκοτώνει ό,τι αγαπά περισσότερο - το παιδί της - βλέποντας σ' αυτό τον εαυτό της, τα διαψευσθέντα όνειρα της, τα αδιέξοδα της και οδηγείται στο τέλος στην αυτοκτονία και μάλιστα την ώρα που το δικαστήριο (οργανωμένη κοινωνία) την αθωώνει.

Το «Τζόρνταν» των Αννας Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι αφορά την αληθινή ιστορία της Σίρλεϊ Τζόουνς, κατηγορούμενης για τη δολοφονία του παιδιού της. Η Σίρλεϊ, μεγαλωμένη σε φτωχή οικογένεια, με έναν πατέρα που κακοποιούσε τη μητέρα της, αναζητεί τρόπο διαφυγής. Νομίζει ότι τον βρίσκει στο πρόσωπο ενός άντρα και τον ακολουθεί.

Εκείνος σύντομα γίνεται βίαιος. Τη χτυπάει και φέρνει στο μικρό τους δωμάτιο άλλες γυναίκες, ενώ η Σίρλεϊ είναι έγκυος. Κι όταν γεννά, χωρίς χρήματα και χωρίς καμία προστασία, αποφασίζει να ξαναφύγει. Αλλά ο πρώην εραστής και η Πρόνοια θέλουν να της πάρουν το παιδί εκτιμώντας ότι είναι ανίκανη να το μεγαλώσει.

Οταν όλοι οι δρόμοι κλείνουν, η Σίρλεϊ πνίγει το μωρό της και κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Θα επιζήσει όμως, θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη φυλακή, στην πτέρυγα των ψυχοπαθών, όπου προσπαθεί ξανά και ξανά να τερματίσει τη ζωή της. Την ιστορία της εξομολογείται στη συγκρατούμενή της, η οποία αργότερα θα τη μεταφέρει στο θέατρο. Το 1987 η Σίρλεϊ αποφυλακίζεται και την πρώτη μέρα της ελευθερίας της αυτοκτονεί...

Σκηνοθεσία: Στέλιος Γούτης
Μετάφραση: Στέλιος Γούτης&Πατρίσια Κόκκορη
Στον ρόλο της Σίρλεϋ: Εμμανουέλα Χούλη
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Σάρλος
Λήψη φωτογραφίας: Giota Sunshine
Με την στήριξη του ΔΟΠΑΡ

Τζόρνταν
Δημοτικό θέατρο Ρόδου
18/07 & 1,2/08 21:15
Είσοδος Ελεύθερη