Μ. Κόνσολας:  «Υπάρχει ανάγκη στρατηγικού  σχεδίου για τον τουρισμό»

Την ανάγκη ενός μακρόπνοου στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, που να ξεπερνά τα χρονικά όρια μιας κυβέρνησης επεσήμανε ο τομεάρχης τουρισμού της ΝΔ, βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

Χαρακτηρίζοντας «εθνικό κεφάλαιο» τον τουρισμό εκτίμησε ότι « πάει πολύ καλά σε επίπεδο αριθμών», αλλά εξέφρασε το φόβο ότι «το ρεκόρ θα είναι αρνητικό στα έσοδα». Παράλληλα, υποστήριξε ότι απαιτείται η προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδηματικού κριτηρίου και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.
Για τη νευρικότητα της Τουρκίας, με αφορμή τις γεωτρήσεις στην Κύπρο για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, ο βουλευτής Δωδεκανήσου υποστήριξε ότι «η Κύπρος έχει κάθε δικαίωμα να αξιοποιήσει τον πλούτο της. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί στις διεθνείς συνθήκες και το δίκαιο.

Κληθείς να σχολιάσει τον τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για τη χώρα μας αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις και το χαμένο χρόνο λέγοντας «δεν καταφέραμε να ισορροπήσουμε και να φθάσουμε στο σημείο του 2014», εκτιμώντας ότι «πίσω είναι τα δύσκολα», ενώ επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να ανταποκριθεί και πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Τέλος, ανέφερε ότι η ΝΔ παραμένει αυστηρά προσηλωμένη στο δόγμα που συνοψίζεται στο τρίπτυχο: λιγότερο κράτος, μείωση φόρων και παραγωγή πλούτου.