Λύθηκε το πρόβλημα με τον έλεγχο διαβατηρίων στη Σύμη

Μπαράζ δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, προτρέπουν τους κατοίκους της χώρας που διαθέτουν σκάφη αναψυχής και όχι μόνο να αρχίσουν να επισκέπτονται και πάλι την Σύμη!

Οι εφημερίδες Χουριέτ, Μιλιέτ, Πόστα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, καθώς και δέκα ακόμη περιοδικά και μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι λύθηκε το πρόβλημα με τους ελέγχους διαβατηρίων όσων φτάνουν στο νησί με τα σκάφη τους και τους καλούν να αρχίσουν να επισκέπτονται και πάλι την Σύμη.

Σημειώνουν μάλιστα ότι πλέον είναι πιο εύκολη και η έκδοση visa για δεκαπενθήμερες διακοπές στο νησί του Πανορμίτη.

Στα παραπάνω ρεπορτάζ τονίζεται ιδιαίτερα ότι το νησί της Δωδεκανήσου αποτελούσε έως την εφαρμογή του ελέγχου διαβατηρίων στα ελληνικά λιμάνια τον πρώτο τουριστικό προορισμό για τους τούρκους, όμως για έναν περίπου χρόνο αυτό άλλαξε μετά την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε το ελληνικό κράτος.

 Στα εν λόγω δημοσιεύματα γίνεται λόγος για την πρωτοφανή ταλαιπωρία που έπρεπε να υποβληθούν όλοι οι επιβαίνοντες σε θαλαμηγούς και σκάφη, με διπλό έλεγχο διαβατηρίων, κάτι το οποίο προφανώς δεν άρεσε στους εκατομμυριούχους ιδιοκτήτες τους!

Πλέον όλες αυτές οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία στον Δήμαρχο Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα, του οποίου το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικές, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις φιλοξενούνται δε και δηλώσεις του κ. Παπακαλοδούκα ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά «ελάτε στη Σύμη να κάνετε διακοπές όπως τον παλιό καλό καιρό».

Στα συγκεκριμένα ρεπορτάζ υπάρχουν συν τοις άλλοις και εκτεταμένα αφιερώματα για το νησί, για την ιστορία του, ακόμη και για τα καταστήματα που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί.