Γιορτάζοντας τη νίκη της δημοκρατίας, τιμούμε τους μάρτυρες της 15ης Ιουλίου

Το βράδυ της 15 Ιουλίου 2016, ο Τουρκικός λαός κατάφερε να ματαιώσει την απόπειρα ενός πραξικοπήματος, το οποίο είχε σχεδιαστεί από τους οπαδούς του αυτοαποκαλούμενου «ιμάμη του σύμπαντος» Fetullah Gülen, που είχαν διεισδύσει στις ένοπλες δυνάμεις και στο δημόσιο.

Το μέγεθος των γεγονότων, ήταν μια τρομοκρατική επίθεση άνευ προηγούμενου στην ιστορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας. 250 πολίτες μας έχασαν την ζωή τους,  περισσότεροι από 2.000 πολίτες μας τραυματίστηκαν.Ο Τουρκικός λαός ένωσε τις δυνάμεις του και με μεγάλη γενναιότητα στάθηκε μπροστά στους πραξικοπηματίες. Στάθηκε μπροστά στα τανκς. Χρησιμοποίησε το σώμα του ως ασπίδα, προκειμένου να αποτρέψει την κατάληψή των κρατικών υπηρεσιών.

Ο Τουρκικός λαός απέδειξε πως δεν θα επιτρέψει στις μη δημοκρατικές παρεμβάσεις. Απέδειξε ότι το μέλλον της Τουρκίας θα διαμορφώνετε από τη βούληση του λαού και όχι από ένοπλες ομάδες. Αποτίουμε φόρο τιμής στους αγαπημένους μας μάρτυρες που έχασαν τις ζωές τους ηρωικά, διεκδικώντας το μέλλον της χώρας τους και την δημοκρατία.  Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους παλαίμαχους.

(ανακοίνωση Τουρκικού Προξενείου)