Με διακοπή ρεύματος απειλεί η ΔΕΗ δύο ξενοδοχεία στη Ρόδο

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι υπεύθυνοι δύο ξενοδοχείων της Ρόδου κατά της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποτρέψουν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στις επιχειρήσεις τους!

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι των ξενοδοχειακών μονάδων δια του δικηγορικού γραφείου Μηνάς Τσέρκης και συνεργάτες κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου αίτηση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινής ρύθμισης κατάστασης – προσβολής προσωπικότητας) κατά της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής την οποία και «κέρδισαν».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση, όλα ξεκίνησαν όταν λόγω οικονομικών δυσκολιών τους μήνες του χειμώνα, υπήρχε ένα υπόλοιπο στην εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ των δύο ξενοδοχείων, για το οποίο και μπήκαν σε ρύθμιση καταβάλλοντας κανονικά τη δόση που είχε οριστεί. Όμως τον Φεβρουάριο του 2017 αδυνατούσαν να καταβάλλουν το ποσό της μηνιαίας δόσης και έτσι «έχασαν» τη ρύθμιση.

Ωστόσο στα μέσα Μαρτίου επιχείρησαν και πάλι να ενταχθούν στη ρύθμιση αφού σύμφωνα και με επίσημο δελτίο τύπου της ΔΕΗ δίδονταν «μία δεύτερη ευκαιρία σε πελάτες/ καταναλωτές, οι οποίοι είχαν ρυθμίσει σε 36 δόσεις τις οφειλές τους αλλά στην πορεία δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στη ρύθμιση αυτή, με αποτέλεσμα η ρύθμιση να διακοπεί και να αναβιώσει το σύνολο της οφειλής τους».

Ότι δηλαδή είχε συμβεί και στη περίπτωση των δύο ξενοδοχείων. Έτσι βάση της επίσημης ανακοίνωσης «οι οφειλέτες που απώλεσαν τη ρύθμιση μπορούσαν να προκαταβάλλουν το 10% της οφειλής τους και να ενταχθούν σε νέα ρύθμιση».

Όταν όμως επιχείρησαν να το πράξουν αυτό οι υπεύθυνοι των δύο ξενοδοχείων, διαπίστωσαν πως τους ζητούσαν να καταβάλλουν το 30% της οφειλής τους και μάλιστα προφορικά χωρίς καμία γραπτή ενημέρωση, επειδή δήθεν ήταν ασυνεπείς στην προηγούμενη ρύθμισή τους.

Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων ζήτησαν να έχουν την απαίτηση αυτή εγγράφως κάτι που ουδέποτε έγινε, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τοπικά στελέχη της ΔΕΗ πήραν τη διαβεβαίωση ότι θα προσπαθούσαν να τους εντάξουν εκ νέου στη ρύθμιση με την καταβολή του 10%.

Και ενώ περίμεναν μία θετική ή αρνητική απάντηση επ’ αυτού στα μέσα Απριλίου γίνεται διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε ένα από τα δύο ξενοδοχεία, και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης αφού με δικαστική απόφαση γίνεται επανασύνδεση και οι υπεύθυνοι καλούνται να καταβάλλουν άμεσα το ποσό των 24.000 ευρώ.

Η κύρια αίτηση της υπόθεσης αυτής επρόκειτο να συζητηθεί τον Μάιο αλλά τελικά αναβλήθηκε, ενώ στις 12 Ιουλίου ζητείται από τους υπευθύνους των μονάδων να καταβάλλουν το ποσό των 42.740 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές, χρήματα τα οποία οι υπεύθυνοι θα κατέβαλαν έως τις 17 Ιουλίου. Και ενώ όλα αυτά ήταν σε εξέλιξη, με έγγραφο της η ΔΕΗ τους πληροφορεί ότι στις 19 Ιουλίου θα προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης και στα δύο ξενοδοχεία και σε αυτό δηλαδή που υπάρχει η ρύθμιση αλλά και σε αυτό που θέλει να επανενταχθεί καταβάλλοντας το 10% και δεν το δέχονται.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσωρινή διαταγή που ζήτησαν δια του κ. Μηνά Τσέρκη και συνεργατών οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων και έτσι η ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να ηλεκτροδοτήσουν άμεσα τις δύο μονάδες υπό τον όρο καταβολής ποσού 42.740 ευρώ για τη πρώτη και 5.557 ευρώ για τη δεύτερη, ενώ το υπόλοιπο ποσό οι ιδιοκτήτες θα το εξοφλήσουν σε 18 ισόποσες μηνιαίτες δόσεις.

Η κύρια αίτηση της υπόθεσης αυτής προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο τέλος Οκτωβρίου 2017.