Η εκδρομή των Τηλίων Ρόδου

ΝΕΟΝ ΑΤΜΟΠΛΟΙΟΝ

Ως ανεκοίνωσε το υπουργείον Εμπορικής Ναυτιλίας, ενεκρίθησαν τα δρομολόγια του νέου ακτοπλοϊκού σκάφους «Παντελής» της ατμοπλοΐας Φουστάνου. Το νέον ατμόπλοιον καθ’ έκαστον Σάββατον θα αναχωρή εκ Πειραιώς και θα πραγματοποιή δρομολόγιον προς Ρόδον, προσεγγίζον ενδιαμέσως εις Σύρον, Τήνον, Μύκονον, Κάλυμνον και Κω.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΝ
Ως εγνώσθη, οι νικηταί των αθλητικών αγώνων της 29ης τρέχοντος, οι οποίοι θα διεξαχθούν εις Άγιον Σουλάν θα αποσταλούν διά να αντιπροσωπεύσουν την Δωδεκάνησον εις τους διεξαχθησομένους την 16 Σεπτεμβρίου Πανελληνίους Αγώνας Αγροτοπαίδων εις Θεσσαλονίκην. Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Αγροτοπαίδων, διοργανούνται επ’ ευκαιρία της 22ας Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΟΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΗ ΔΙΑ ΡΥΘΜΙΣΙΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ Φ. ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Εις το Δημοτικόν Θέατρον διεξήχθη προχθές η Συνέλευσις των παραγωγικών τάξεων προς συζήτησιν επί του ψηφισθέντος Νόμου περί επεκτάσεως του Κώδικος Φορολογικών Στοιχείων εις Δωδεκάνησον.

Εις την συνέλευσιν συνεκεντρώθησαν περί τα 200 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τα προεδρεία του ΕΒΕΔ, της Ομοσπονδίας, των Επιστημονικών Συλλόγων, της ΕΓΣΔ, και ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης.

Ωμίλησαν σχετικώς με το θέμα ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Θεοχάρης, ο οποίος ανέλυσε τον Νόμον, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ. Ιωάννης Τσαβαρής, ο ιατρός κ. Τσατσαρώνης, ο οποίος ετόνισεν ότι ο Κώδιξ θίγει τους πτωχούς, ο κ. Χατζηκωνσταντής και ο Δήμαρχος, ο οποίος ανέλυσε τον Νόμον από πλευράς δημοτικής φορολογίας και ετόνισεν ότι είναι βέβαιος ότι η ψήφισις του Νόμου δεν ήτο εν γνώσει των Υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας, διότι μάλλον οι ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών τον προώθησαν.
Επίσης ωμίλησαν οι κ.κ. Μπάρδος, Γεωργαντέλλης, Ξυλινάς και Κωσταρίδης.

Η συνέλευσις έληξε την 2αν μεταμεσημβρινήν απεφασίσθη δε και ενεκρίθη ψήφισμα, διά του οποίου 1) εκφράζεται η τυχή των παραγωγικών τάξεων διά την διατήρησιν του παρόντος οικονομικού καθεστώτος, 2) η καταδίκη της εξ υφαρπαγής ψηφίσεως του Νόμου και 3) η σύστασις Επιτροπής Αγώνος εκ των ομιλησάντων και εκ του κ. Καραγιάννη, Παλιούρη, Μαμαλίγκα και Μαλανδράκη.

Η Επιτροπή αγώνος θα συνέλθη εντός των ημερών διά να αποφασίση επί της πορείας του αγώνος. Τονίζεται πάντως ότι ο αγών θα γίνη δι’ όλων των νομίμων μέσων.

ΔΙΑΛΕΞΙΣ ΔΙΑ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ
Την προσεχή Τετάρτη και ώραν 7 μ.μ. εις το θερινόν κινηματογράφον «Ρόδον» θα λάβη χώραν διάλεξις του Εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Περικλή Παναγιωτοπούλου με θέμα «καταστάσεις επικίνδυνων ανηλίκων και οι σκοποί της Εταιρείας Προστασίας ανηλίκων Ρόδου.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΤΗΛΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
Κατ’ ανακοίνωσιν της Ενώσεως Τηλίων Ρόδου, την 6ην πρωινήν της Παρασκευής 26ης τρέχοντος, θα πραγματοποιηθή διά του μότορσιπ «Επτάνησος» εκδρομή των μελών και φίλων της Ενώσεως εις Λιβάδια και Άγιον Παντελεήμονα, επ’ ευκαιρία της πανηγύρεως του Αγίου Παντελεήμονος.

Η εκδρομή θα είναι διήμερος, το πρόγραμμα δι αυτής περιλαμβάνει εμφανίσεις νέων και νεανίδων με τοπικάς ενδυμασίας, εις χορούς της Τήλου.
Κατά την διάρκειαν επίσης της εκδρομής θα κινηματογραφηθούν αξιοθέατα της νήσου, παραλλήλως δε υπό συνεργείου του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ρόδου, θα ηχογραφηθούν τραγούδια της Τήλου.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές εις το επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 6 κατάστημα «Φώτο Κόντακ» και εις το Φωτογραφείον Μαγκαφά.
Το εισιτήριον μετ’ επιστροφής ωρίσθη εις 50 δρχ.