Έκθεση ζωγραφικής  του Νίκου Αρβανιτίδη με  σουρεαλιστική διάθεση

Γράφει ο αρχιτέκτονας Αγαπητός Ξάνθης

Ο Νίκος Αρβανιτίδης άλλη μια φορά μεγαλούργησε. Χωρίς να προδώσει το ύφος του, το οποίο υπηρετεί με συνέπεια και σοβαρότητα χρόνια τώρα παρουσιάζει στο Κατάλυμα της Γαλλίας τις τελευταίες δημιουργίες του.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης στην οδό Ιπποτών στις 17 Ιουλίου με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την ευγενική Υποστήριξη του Γαλλικού Προξενείου και χορηγό επικοινωνίας «Το Λυχνάρι», σε μια μαγευτική βραδιά που συνδύαζε τέχνη και έκφραση, αστέρια και αισθητική.

Ο Νίκος είναι από τα άτομα που την τέχνη την έχει για τροφοδοσία ψυχής. Και όπως και τον προλόγισε η Πρόξενος της Γαλλίας, έχει την καρδιά μικρού παιδιού. Αυτή την τρυφερότητα την εκφράζει δημόσια, ταλαντούχα και επικυριαρχικά για το μοντέλο της τέχνης που αγαπάει και αποδίδει.

Από τη διχρωμία στην πολυχρωμία, από συγκεκριμένο στο αφηρημένο, από τα πρόσωπα στις φιγούρες, από τον κυβισμό στον υπερρεαλισμό για να καταλήξει στον σουρεαλισμό. Είναι μείγμα τέχνης και έκφρασης, είναι μια προσπάθεια που πηγάζει από την εκκεντρικότητα του ζωγράφου.

Δεν είμαι κριτικός τέχνης, δεν είμαι ικανός να κρίνω την εκδήλωση ενός καλλιτέχνη, μπορώ όμως να εισπράξω τη θετική αύρα που αφήνει το αεράκι των χρωμάτων ενός ζωγραφικού πίνακα.
Και αυτή η αύρα  ήταν διάχυτη σε όλο το χώρο της έκθεσης πιστοποιώντας το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού που παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης.

Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα πήγε στο Παρίσι στην καρδιά της ζωγραφικής για σπουδές με άριστες επιδώσεις. Από το 1987 έως και σήμερα ζει και εργάζεται μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος, ακατάπαυστα και δημιουργικά.  

Είναι παστρεμένος με την Λίτσα Βρούχου και έχουνε ένα γιο, τον Κώστα σπουδαγμένο σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.   
Αξίζει μια επίσκεψη στην έκθεση για να μπορείς ο καθένας να φτερουγίσει σε άλλους τόπους μακριά από το άγχος της καθημερινότητας και την πεζότητα της ρουτίνας.

Γιατί με τις Τέχνες η ανθρώπινη δραστηριότητα ή δημιουργία που είναι σημαντική εξαιτίας της έλξης που προκαλεί στις ανθρώπινες αισθήσεις, διεγείρουν τον νου ή και το συναίσθημα σε μια θετική κατεύθυνση.

**Η έκθεση είναι ανοιχτή από τις 10-31 Ιουλίου 2017 (11.00π.μ-14.00μ.μ και 19.00μ.μ-22.00μ.μ) στο Κατάλυμα της Γαλλίας, στη οδό Ιπποτών-Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.