Έμεινε στην αφετηρία ο Κολοσσός…

Δε σημειώθηκε κάποια (επίσημη) εξέλιξη την τελευταία εβδομάδα - από τις 7 Ιουλίου συγκεκριμένα - στις τάξεις του Κολοσσού H Hotels ο οποίος μέχρι στιγμής έχει περιοριστεί στην ανανέωση της συνεργασίας με τον αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Γεωργαλλή, τη μεταγραφή του 28χρονου γκαρντ / φόργουορντ Σταύρου Σχίζα και την απόκτηση του Αμερικανού ρούκι, Μάρβιν Τζόουνς, που θα θωρακίσει τη ρακέτα με τα 213 εκατοστά του.

Η στελέχωση του ρόστερ προχωρά αργά, με τον Άρη Λυκογιάννη να εξετάζει πολύ προσεκτικά την επόμενη κίνησή του σε συνάρτηση τόσο με τα οικονομικά περιθώρια που του έχουν δοθεί όσο και με τις ανάγκες που έχει η ομάδα, μετά την αποχώρηση των Ρέλεφορντ, Σαλούστρου (κατά κύριο λόγο), Ρέντικ, Άχονεν, Χολ, Γουάτσον, Τσούκου και Λιάπη.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη η περίπτωση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου ο οποίος, με τις εμφανίσεις του στο περσινό πρωτάθλημα ανέβασε κι άλλο τις μετοχές του, έχει προτάσεις από αρκετές ομάδες και δεν έχει λόγο να βιαστεί να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για το πού θα συνεχίσει την καριέρα του. Έτσι, έχει και τον Κολοσσό στο «περίμενε» που όμως είναι διατεθειμένος να κάνει υπομονή για την απάντησή του.

Η παραμονή του Βασιλόπουλου είναι βασική κίνηση για το ρόστερ της νέας σεζόν, όπως είναι και οι επικείμενες εξελίξεις για την αύξηση του αριθμού των ξένων από έξι σε εφτά. Στην επόμενη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ θα συζητηθεί το θέμα το οποίο επιθυμούν να περάσει από έγκριση οι «αιώνιοι» που σκέφτονται πάντα με γνώμονα τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Είναι λογικό για τις υπόλοιπες ομάδες, ο προγραμματισμός για τις μεταγραφές να «παγώνει» ως ένα βαθμό όσο εκκρεμεί η συγκεκριμένη απόφαση. Η διατήρηση του ελληνικού στοιχείου ίσως αποδειχθεί ανέφικτη, ειδικά αν τα κασέ δεν προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.