Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τον Ανταγόρα

Το καλοκαίρι του 2016 η προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών ανέφερε δύο ομάδες από τα Δωδεκάνησα, με δικαίωμα συμμετοχής: τον πρωταθλητή Δωδεκανήσου και νεοφώτιστο Πήγασο Κρεμαστής και τον Ιπποκράτη ο οποίος είχε υποβιβαστεί από την Α1.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν έλαβε, τελικά, μέρος στο πρωτάθλημα καθώς ο μεν Πήγασος πρόλαβε να παίξει μόνο σε ένα ματς Κυπέλλου προτού παραιτηθεί, ο δε Ιπποκράτης υποβιβάστηκε οικιοθελώς στο τοπικό.

Φέτος, ο Ανταγόρας φιλοδοξεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα για το δωδεκανησιακό γυναικείο μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες ωστόσο – μέχρι στιγμής – αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα: δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα νεανίδων, ούτε σε αυτό των κορασίδων. Ένα «αγκάθι» που θα επηρεάσει την παρουσία του στην Α2 καθώς η προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι σαφέστατη όσον αφορά στην υποχρεωτική συμμετοχή σε ένα από τα δύο πρωταθλήματα υποδομών.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 7 αναφέρεται ότι «τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών γυναικών πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σε ένα από τα πρωταθλήματα κορασίδων ή νεανίδων.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το αντίστοιχο εθνικό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι «κάθε σωματείο, σε περίπτωση που δηλώνει δωδεκάδα (12) στο Φύλλο Αγώνος, υποχρεωτικά οι δύο (2) αθλήτριες θα είναι κάτω των είκοσι ενός (21) ετών». Σε αυτό, ο Ανταγόρας δε θ’ αντιμετωπίσει πρόβλημα καθώς έχει δύο μικρές στο ρόστερ.
Όμως, η μη δήλωση συμμετοχής στις κορασίδες ή στις νεανίδες (τουλάχιστον μέχρι την περασμένη Παρασκευή), βάσει προκήρυξης, θα έχει βαθμολογικές επιπτώσεις στην ομάδα γυναικών.