Συνελήφθη Ροδίτισσα για κλοπές από δωμάτια τουριστών

Στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου βρίσκεται από το Σάββατο, 31χρονη Ροδίτισσα η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών για τις κλοπές αντικειμένων από δωμάτια τουριστών!

Τα περιστατικά είχαν σημειωθεί πριν από επτά χρόνια και η υπόθεση εκδικάστηκε τον Απρίλιο 2017 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και καταδίκασε ερήμην την 31χρονη σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Καθώς η 31χρονη δεν είχε εκτίσει τη ποινή της εντοπίστηκε στις 15 Ιουλίου στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνελήφθη. Πάντως η ίδια διά του δικηγόρου της κ. Μανώλη Κουτσούκου προτίθεται να καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του δικαστηρίου και επανεξέτασης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα συνέβησαν στις 25 Αυγούστου 2010 τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο του νησιού μας. Η 31χρονη μετέβη εκεί περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα και μπήκε σε δωμάτιο δύο Ολλανδέζων και αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία δεν κατάφερε να πάρει μαζί της καθώς έγινε αντιληπτή από την μία αλλοδαπή και τράπηκε σε φυγή.

Τρεις ώρες αργότερα η δράστιδα μπήκε σε δωμάτιο Τσέχου αυτή τη φορά ο οποίος απουσίαζε. Από εκεί αφαίρεσε δύο τσάντες, όμως δεν κατάφερε ούτε και αυτές να πάρει μαζί της, καθώς στο μεταξύ ο Τσέχος επέστρεψε στο δωμάτιο και την αντιλήφθηκε με αποτέλεσμα η 31χρονη να αναγκαστεί να τραπεί σε φυγή.

Σε βάρος της 31χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπο που διαπράττει κλοπή κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.