Στην Κω ο περιφερειάρχης για τα προβλήματα του νησιού

Έντονη ήταν η παρουσία της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στο νησί της Κω αυτές τις μέρες καθώς από την Πέμπτη έως και τη Δευτέρα βρέθηκαν εκεί αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης και στη συνεχεια ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Ειδικότερα μία σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑ Κω όπου με πρωτοβουλία του Φλεβάρη εξετάστηκαν θέματα υδροδότησης, ύδρευσης, αποχέτευσης και υδροοικονομίας του νησιού. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο έπαρχος Γιώργος Χαλκιδιός ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μηνάς Κιάρης και η διευθύντρια της επιχείρησης Ευτυχία Παπαλεξίου.

Ο κ. Φλεβάρης ενημερώθηκε για την επάρκεια νερού στο νησί της Κω που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αν και η τουριστική κίνηση στο νησί είναι πολύ αυξημένη γεγονός που είναι ευχάριστο μετά τη δοκιμασία που πέρασε λόγω του μεταναστευτικού.

Σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου στηριζει την Κω και το τουριστικό της προϊόν και όλες τις δραστηριότητες στο νησί καθώς η Κως ήταν και θα είναι σημαντικότατο οικονομικό μέγεθος στο νότιο Αιγαίο.

Όσον αφορά τα θέματα της υδροοικονομίας είναι πολύ σημαντικό ότι η ΔΕΥΑ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υδροδότησης και οι 70 γεωτρήσεις που διαθέτει λειτουργούν κανονικά και απρόσκοπτα.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Κιάρης αφού ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη και την περιφέρεια αναφέροντας την καλή συνεργασία που υπάρχει και με τον έπαρχο κ. Χαλκιδιό ανέπτυξε τα σχέδιά του σε θέματα υδροοικονομίας ζητώντας συνεργασία με την περιφέρεια και ειδικά στον καθαρισμό του αρδευτικού φράγματος του νησιού που ανήκει στο υπουργείο γεωργίας, αλλά και την εξέταση της δυνατότητας σύνταξης μελέτης για μετατροπή των παλαιών λατομικών εγκαταστάσεων της Κω σε υδροδεξαμενή μεγάλης χωρητικότητας από όπου θα μπορούν να αρδεύονται οι καλλιέργειες της Κω.

Συζητήθηκε επίσης η ετοιμότητα της ΔΕΥΑ να αντιμετωπίσει τυχόν έκτακτες ανάγκες μαζί με το προσωπικό της που αποτελείται από 70 άτομα μαζί με τους συμβασιούχους. Ιδιαίτερα εξετάστηκε το πρόβλημα που προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εκεί την Πέμπτη και η οποία προξένησε ζημιές σε τρεις δεξαμενές της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη ότι οι ζημιές αποκαταστάθηκε εντός 24 ωρών χωρίς να υπάρξει πρόβλημα υδροδότησης. Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό έργων της επιχείρησης τα οποία η περιφέρεια μέσω της διεύθυνσης περιβάλλοντος θα στηρίξει.

Πολύ αποτελεσματική ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας όλων των στελεχών και πυροσβεστών της καθώς και του διοικητή και είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί και τελικά να κατασβεστεί με τις μικρότερες δυνατές ζημιές η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κω.

Με αφορμή την προσπάθεια της πυροσβεστικής ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το σταθμό πυροσβεστικής της Κω, συνεχάρη τους πυροσβέστες και ευχήθηκε να μην έχουμε φέτος δασικές πυρκαγιές και να είναι οι ίδιοι προσεκτικοί στα καθήκοντά τους.

Παράλληλα έκανε αναφορά τιμής και μνήμης στους πυροσβέστες που χάθηκαν στο καθήκον για να προστατεύσουν το περιβάλλον και τις περιουσίες των πολιτών ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον 34χρονο πυροσβέστη που έχασε τη μάχη ενώ τραυματίστηκε πέφτοντας πρόσφατα στο καθήκον.

Επίσης συνομίλησε με το νέο διοικητή της Πυροσβεστικής που βρισκόταν σε αυτοψία στις καμένες περιοχές και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.