Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Δίψα… για επενδύσεις δείχνουν τα απολογιστικά στοιχεία των αιτήσεων που έχουν υποβάλει επιχειρήσεις, διεκδικώντας τις ενισχύσεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που αποκαλύπτει η «ΕΠΕΝΔΥΣΗ», μέχρι και τις 2 Ιουνίου είχαν κατατεθεί στις Υπηρεσίες των αρμόδιων Διευθύνσεων, που εποπτεύουν ο ίδιος ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο γενικός γραμματέας Λόης Λαμπριανίδης, 802 αιτήσεις για έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ.

Αν και ο τρέχων Αναπτυξιακός Νόμος έχει χαρακτηριστεί ως και «φειδωλός» για τις ενισχύσεις που παρέχει, λόγω της στενής δημοσιονομικής κατάστασης, εντούτοις τα στοιχεία από τα ειδικά καθεστώτα που έχουν προκηρυχθεί δείχνουν μεγάλη ζήτηση από επιχειρήσεις, ενώ το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι η ζήτηση εκδηλώνεται σε παραγωγικούς και δυναμικούς κλάδους της Οικονομίας.

Αξίζει να τονιστεί, λοιπόν, ότι οι επενδύσεις που επιθυμούν να κάνουν οι επιχειρήσεις κατευθύνονται κατά κύριο λόγο στους κλάδους του τουρισμού, της βιομηχανίας, της αγροδιατροφής, και έπονται λοιπές υπηρεσίες.

Πιο αναλυτικά, το ενδιαφέρον εκδηλώνεται για επενδύσεις σε ξενοδοχεία και μαρίνες, με 260 αιτήσεις επιχειρηματικών σχημάτων να ζητούν ενισχύσεις για έργα συνολικού ύψους 982,3 εκατ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία το Νότιο Αιγαίο είναι ψηλά στις προτιμήσεις των επενδύσεων.
Συγκεκριμένα κατατέθηκαν 73 επενδυτικές προτάσεις προϋπολογισμού 306,1 εκατομμυρίων ευρώ.