Οι Πηγές Καλλιθέας θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό

Οι Πηγές Καλλιθέας θα  δώσουν ώθηση στον τουρισμό

Οι Πηγές Καλλιθέας θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 782 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλη ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου θα προσδώσει η αξιοποίηση των «Πηγών Καλλιθέας» μετά την πιστοποίησή τους ως ιαματικές, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία εδώ, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, στον οποίο και συμμετέχει ο Δήμος.

Ο Σύνδεσμος απαριθμεί 54 Δήμους οι οποίοι έχουν ιαματικούς πόρους και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά την ΚΕΔΕ. Ο Δήμος Ρόδου εκπροσωπείται σ’ αυτόν από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Βασίλη Ψυλλάκη και αποφασίστηκε, για πρώτη φορά, να γίνει μία τιμητική συνεδρίαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής στη Ρόδο προκειμένου τα μέλη της να δουν από κοντά τις ιαματικές πηγές της Καλλιθέας και να εξετάσουν κάποιες επόμενες ενέργειες που προγραμματίζει ο Δήμος για το Μνημείο και τον φυσικό πόρο.
Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, πιστοποιήθηκε ο φυσικός πόρος των «Πηγών Καλλιθέας» και έχει βγει και σε ΦΕΚ, επομένως πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική αξιοποίησή τους και με άλλες προτάσεις που θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα.

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, προεδρεύοντος του κ. Γιάννη Καραγιάννη, Δήμαρχου Λαγκαδά και Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και των Δημάρχων Κύθνου και Λάρισας κ.α. δ.σ. Συμμετείχαν, βέβαια, η κα Χατζηλαζάρου με τον κ. Ψυλλάκη ως μέλη της εκτελεστικής ενώ παρακολούθησαν τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Γιώργος Κακούλης, και στελέχη της Εταιρίας.
Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο, η συνάντηση έγινε στο Μνημείο των «Πηγών», όπου οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στον ευρύτερο χώρο και εκεί που πηγάζει ο φυσικός πόρος, το ιαματικό νερό της Καλλιθέας και, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, συζητήθηκαν οι προοπτικές που υπάρχουν.

Σύμφωνα με την κα Χατζηλαζάρου, γενική απαίτηση των συμμετεχόντων ήταν ότι η Ρόδος πρέπει να πρωτοστατήσει στο κομμάτι του ιαματικού τουρισμού διότι μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχουμε αξιοποιήσει την ιαματική πηγή, έχουμε, όμως, ένα Μνημείο απαράμιλλης ομορφιάς το οποίο από μόνο του, εφόσον φέρουμε κάποιον εμπειρογνώμονα και ειδικό στη διαχείριση του φυσικού πόρου, μπορεί να δώσει μία πολύ μεγάλη δυναμική στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου, με την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, που είναι μία εξαιρετικά δημοφιλής μορφή τουρισμού στο εξωτερικό.
Η ίδια, θεωρεί, ακόμη, ότι θα πρέπει η Ρόδος άμεσα να ενταχθεί και στο Δίκτυο Ιστορικών Λουτροπόλεων της Ευρώπης-ήδη είμαστε σε κάποιο προχωρημένο στάδιο και μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει κάποια συνάντηση με μέλη σε ημερίδα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες που έχουν οι «Πηγές» να συμμετάσχουν στο δίκτυο αυτό.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στο Δήμο, καταρχήν έχουν βρει κάποιες παλαιότερες μελέτες, αυτό όμως, που εξήχθη από τη συγκεκριμένη συνάντηση έχει να κάνει με συγκεκριμένους ευρωπαίους εμπειρογνώμονες στο χώρο του ιαματικού τουρισμού, με τους οποίους θα τους φέρει σε επαφή ο Σύνδεσμος, προκειμένου να καταθέσουν εξειδικευμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στη Ρόδο.

Και δήλωσε η κα Χατζηλαζάρου:
«Η Ρόδος, όπως είδαν και οι ίδιοι, ως ένας προορισμός τουριστικός ο οποίος έχει όλες τις υποδομές, πέρα δηλαδή από τις “Πηγές”, η Ρόδος διαθέτει πολλά ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών με κέντρα ευεξίας, spa και άλλες υπηρεσίες, οι οποίες μαζί και με τις “Πηγές” αλλά και με άλλες δράσεις που έχουν να κάνουν με την υγεία και την αποκατάσταση, θα μπορούσαν να δώσουν και μία άλλη νότα στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου και μέσα από αυτό να μπορέσουμε να διευρύνουμε και τη σεζόν και να φέρουμε επισκέπτες υψηλής εισοδηματικής στάθμης,».

Για τη σεζόν
Ομαλά εξελίσσεται η σεζόν, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο, καθώς δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο θεωρεί ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ποιότητα και πλέον σε θεματικές ομάδες επισκεπτών που θ’ ανεβάσουν και το μέσο όρο των εισπράξεων στους επιχειρηματίες του νησιού.
Όσο για την προβολή, θύμισε ότι από νωρίς είχε βγει το πρόγραμμα του β’ εξαμήνου για τις εκθέσεις και με τις τελευταίες θετικές εξελίξεις στον ΠΡΟΤΟΥΡ θα καταρτίσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προώθησης και προβολής καθώς, όπως είπε, υπήρξε σύμπνοια στην τελευταία συνεδρίαση και όλοι οι οιωνοί είναι με το μέρος μας προκειμένου να ξαναμπούμε δυναμικά στο κομμάτι της προβολής του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!