Θα διαγραφούν οφειλές του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ 30 εκατομμυρίων ευρώ

Θα διαγραφούν οφειλές του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ 30 εκατομμυρίων ευρώ

Θα διαγραφούν οφειλές του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ 30 εκατομμυρίων ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 905 ΦΟΡΕΣ

Για βεβαιωμένες οφειλές του Δημοτικού Φόρου

Η διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., ύψους περίπου τριάντα εκατομμυρίων ευρώ, θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι την άλλη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, σχετικά με τη διαδικασία ανέφερε ότι, προχθές, ξεκίνησε η συζήτηση στις Επιτροπές και τέλος της εβδομάδας-αρχές της άλλης πρέπει να έχει ψηφιστεί. Αμέσως μετά, θα πρέπει να εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα γίνει διαπιστωτική πράξη για τη διαγραφή των οφειλών που ήταν βεβαιωμένες μέχρι την ημερομηνία που ψηφίστηκε ο νόμος για την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Υπενθυμίζεται ότι, συνολικά θα διαγραφούν περίπου 30 εκατ. ευρώ, μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, υπάρχουν δημότες που δεν οφείλουν κάτι άλλο στο Δήμο παρά μόνο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. και όχι μεγάλα ποσά. Παρ’ όλα αυτά, το σύστημα μπλοκάρει το ΑΦΜ τους. Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που έχουν και άλλες οφειλές εκτός από ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. και αν αυτές είναι τέτοιου ύψους που δικαιολογούν τη δέσμευση του ΑΦΜ, αυτό θα παραμείνει δεσμευμένο.
Ο κ. Διακοσταματίου, θύμισε ακόμη ότι, στο ίδιο νομοσχέδιο, υπάρχει και πρόβλεψη για ρυθμίσεις με δόσεις για οφειλές στους ΟΤΑ και θα καλέσουν τους οφειλέτες να έρθουν να την κάνουν αφού είναι ευνοϊκή, έτσι ώστε να απελευθερώσουν τα ΑΦΜ τους και ο Δήμος να εισπράξει κάποια χρήματα.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Καταρχήν, χθες το πρωί έγινε μία επαναληπτική δημοπρασία για τρεις θέσεις εκμετάλλευσης αιγιαλού στη Λάρδο, δύο για θαλάσσια μέσα αναψυχής και μία για θέση για ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα και προσήλθαν τρεις ενδιαφερόμενοι.

Ακολούθησε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία είχε αναβληθεί την περασμένη Παρασκευή λόγω έλλειψης απαρτίας. Μεταξύ των θεμάτων που την απασχόλησαν, έγινε αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017. Επίσης, η έγκριση του διαγωνισμού, της μελέτης και των όρων διακήρυξης του πρώτου ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια ανταλλακτικών μεταφορικών μέσων και λοιπόν μηχανημάτων του Δήμου Ρόδου για το έτος 2017, προϋπολογισμού 499 χιλιάδων ευρώ. Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, με την ανάληψη των καθηκόντων του ζήτησε από το Τμήμα Τροχαίου Υλικού να ετοιμάσουν-κάτι που έγινε δεκτό-ει δυνατόν, έναν πολύ μεγάλο διαγωνισμό προκειμένου να καλύψουν το 90% των αναγκών του Δήμου.

Έτσι, έγινε μία δουλειά από το Τροχαίο Υλικό και για πρώτη φορά έχουμε έναν μεγάλο, ανοιχτό, διεθνή διαγωνισμό για τ’ ανταλλακτικά που χρειάζονται τα οχήματα του Δήμου.
Ακόμη, εγκρίθηκε η διαγωνιστική διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού για την υπηρεσία βιολογική καταπολέμηση του ψευδόκοκκου, που είναι το πρόβλημα με την αρρώστια των φοινίκων και αποτελούσε αίτημα της υπηρεσίας Πρασίνου.
Επίσης, ενέκριναν και τον οριστικό μειοδότη της προμήθειας για τα παρκόμετρα στην πόλη της Ρόδου το 2017.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν έργα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, μεταξύ των οποίων και ο καθαρισμός ρεμάτων, όπως και τον διαγωνισμό που διεξήχθη για τη μίσθωση των περιπτέρων.
Τέλος, ενέκριναν την έκθεση εσόδων-εξόδων Β’ τριμήνου για τον έλεγχο εκτέλεσης του προϋπολογισμού όπως και τον επανακαθορισμό του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων κατά τη διάρκεια των εμποροπανηγύρεων, θέμα που επρόκειτο να έρθει για έγκριση στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δ.σ.

Διαβάστε ακόμη

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε στη Βουλή τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (φωτογραφίες)

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα