Η Ρόδος έχασε έναν πραγματικό Ιππότη, τον Σάββα Παπαγεωργίου

Της Μαίρης Παπανδρέου

Έφυγε ένας ακόμα Ιππότης της Ρόδου, ο Σάββας Παπαγεωργίου, με το σπάνιο ήθος και την απαράμιλλη ευγένεια.

Ο αείμνηστος Σάββας Παπαγεωργίου, θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας, για την εκλεπτυσμένη του προσωπικότητα και την λεπτότητα που χαρακτήριζε την κάθε του πράξη και την κάθε του φράση, για το ευγενικό του χαμόγελο και για την παραδειγματική του σεμνότητα.

Με τον Σάββα Παπαγεωργίου, γνωριστήκαμε πριν από πολλές δεκαετίες, σε κοινούς Δημοκρατικούς και Κοινωνικούς Αγώνες, παρόλο που δεν ανήκαμε στον ίδιο Πολιτικό Χώρο, όμως ο ίδιος, όπως κι εγώ, πίστευε στην «ενότητα» των Ελλήνων και στην κοινή αντιμετώπιση των Εθνικών μας ζητημάτων.

Ως Επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας, ξεχώριζε για την υποδειγματική του στάση απέναντι στις ευθύνες που επωμιζόταν, και πάντα θυμάμαι την αξιοθαύμαστη στάση του,  στα Δημοτικά Συμβούλια, όταν ήταν εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος.

Κάθε φορά που χρειαζόταν να καλύψω δημοσιογραφικά τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, φρόντιζα να κάθομαι δίπλα του, καθώς η αξιοθαύμαστη στωικότητα του, ήταν για μένα παράδειγμα προς μίμηση.

Ακόμα θυμάμαι την παρατήρηση του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Βενετοκλή, που πάντα έβρισκε έναν έξυπνο τρόπο να παρατηρεί καταστάσεις και γεγονότα με χιούμορ, καθώς μου έλεγε γελώντας: «Πάλι πήγες και κάθισες δίπλα στον ‘Ω, Γλυκύ μου ΕΑΡ’,», επειδή ο αείμνηστος Σάββας Παπαγεωργίου ανήκε στην Ενιαία Αριστερά. Κι ο Σάββας, πάντα χαμογελούσε με κατανόηση και καλοσύνη.

Η Ρόδος, έχασε έναν πραγματικό Ιππότη, που θα μείνει στις καρδιές όλων, για τα ευγενικά αισθήματα που έτρεφε για κάθε συνάνθρωπο και για την Πατρίδα. Τα εγκάρδια συλλυπητήριά μου, στην οικογένειά του, που λάτρευε. Ας είναι ελαφρύ το χώρα της Ρόδου που τον σκεπάζει.