“ Έχουμε πάθος για το καλύτερο...”

Ο Εύδαμος Κω ήταν ο δωδεκανησιακός σύλλογος  που επέστρεψε με μετάλλια στη βάση του μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ στη Χαλκίδα το περασμένο σαββατοκύριακο για το Νότιο Όμιλο.

Ο Κωνσταντίνος Παρτσανάκης και ο Γιώργος Μουζάκης στο ακόντιο πήραν το χρυσό και το ασημένιο αντιστοίχως, με τη Φιλοθέη Φραζή να είναι επίσης «ασημένια» στο πένταθλο.

Έτσι, ο σύλλογος από την Κω αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη, όχι μόνο για τις επιτυχίες αλλά γιατί έφερε ουσιαστικά στο προσκήνιο και πάλι το ακόντιο με παράδοση στο νησί.

Για όσους δεν το ξέρουν, ο Δημήτρης Παπαθεοδώρου με τον οποίο προπονούνται οι ακοντιστές του Εύδαμου, ήταν αυτός ο οποίος ανέδειξε το Γιάννη Σμαλιό, πρωταθλητή Ελλάδος και Ευρώπης, κάτοικο τώρα στη Σουηδία και αθλητής της KFUM Έρεμπρο.

Η προσπάθεια λοιπόν στην Κω συνεχίζεται αφού τα θεμέλια έχουν τεθεί ήδη από τις μικρές κατηγορίες και άμεση επιδίωξη είναι όλα τα παιδιά να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους, ανεξαρτήτως τού αν αναδειχθούν με διακρίσεις μέσα απ’ αυτόν ή όχι.

Η ανακοίνωση του Εύδαμου:
«Με κεκτημένη ταχύτητα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ο σύλλογός μας συνεχίζει να κατακτά μετάλλια, εμπειρίες  και βαθμούς στην γενική βαθμολογική κατάταξη του ΣΕΓΑΣ. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ (Γεννηθέντες το 2002-2003), το Σαββατοκύριακο 15,16/7 στην πόλη της Χαλκίδας, μια ακόμη αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πέραν της αγωνιστικής εμπειρίας , τη χαρά της συμμετοχής, που είναι πρωταρχικός παράγοντας ,σε αυτές τις μικρές κατηγορίες,  είχαμε και  σπουδαίες επιδόσεις, τρία μετάλλια, και πολλές ελπίδες για το μέλλον.

-Ο Κωνσταντίνος Παρτσανάκης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμόμε βολή στα 51,74μ.

-Ο Γιώργος Μουζάκης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου επίσης στονακοντισμό  με βολή στα 50,40μ.

-Φλέβα χρυσού οι δύο νεαροί αθλητές εντυπωσίασαν στην πρώτη τους παρουσία σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, υπό της οδηγίες του Δημήτρη Παπαθεοδώρου, από τους πιο καταρτισμένους προπονητές στο αγώνισμα, συμπεριλαμβανομένης και της Μαρίας Μεταξωτού, στις τάξεις του συλλόγου μας, δείχνουν να  συνθέτουν μια από τις πιο δυναμικές ομάδες ακοντιστών στην Ελλάδα, επαναφέροντας το αγώνισμα στο προσκήνιο του Κωακού κλασικού αθλητισμού, αγώνισμα που μας έδωσε πολλές διακρίσεις στο πρόσφατο παρελθόν, έως και συμμετοχή σε Ολυμπιάδα.

-Η πολυτάλαντη Φραζή Φιλοθέη, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο πένταθλο, πως θα είναι μέσα στις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες τα προσεχή  χρόνια. Σε ένα πολύ ιδιαίτερων ικανοτήτων αγώνισμα, το 5αθλο (μήκος-ακόντιο-σφαίρα-80μ. εμποδια-600μ.), η αθλήτρια και κόρη του προπονητή μαςΜανώλη Φραζή, διέπρεψε όπως και πέρυσι, σημειώνοντας σπουδαίες επιδόσεις.

-5η θέση στα 80μ εμπόδια για την ταλαντούχα Χρηστοφή Ιωάννα, αθλήτρια με περίσσιο ταλέντο, τόσο ως εμποδίστρια, τόσο και ως αθλήτρια του μήκους, με ατομικό ρεκόρ στα 5,25μ.

-Αξιόλογες συμμετοχές στους ίδιους αγώνες, από τους Κώτση Γεώργιο στα 600μ. ,Μανσούρ Μυριάμ μήκος- 150μ., και Δομνίκη Χατζηνικολάου 150μ., με τους αθλητές μας να μπαίνουν στην πρώτη 15άδα,  γεγονός που   καταδεικνύει  πως  η παρούσα γενιά είναι από τις πιο ελπιδοφόρες των τελευταίων ετών.

-Θέλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις “TIGKAKI BEACH HOTEL’’, και ‘’ALEXANDRA HOTELS‘’  για την ευγενική προσφορά τους, να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της αποστολής μας, καθώς και την ‘’ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ BLUE STAR FERRIES’’ για την έκπτωση στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις μας, υπηρετώντας  με ευαισθησία  την εταιρική τους ευθύνη, κατανοώντας και στηρίζοντας  μας, στην προσπάθεια που κάνουμε να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα του υγιούς αθλητισμού, κάτω από δύσκολες οικονομικά και γεωγραφικά συνθήκες.

Μαζί με όσους είναι δίπλα μας , τους χορηγούς μας, τους φίλους μας, τους γονείς, τα τοπικά ΜΜΕ, που πάντα πρόθυμα μεταδίδουν τα πεπραγμένα μας,  θα συνεχίσουμε να εξαργυρώνουμε καθημερινά μόνο αυτά που μας αξίζουν, γιατί τα αγαθά κόποις κτώνται.

Για εμάς στον ΕΥΔΑΜΟ, αθλητισμός και πρωταθλητισμός πέρα από το ταλέντο, είναι αυτή η δυνατή εσωτερική παρακίνηση, το πείσμα και το  πάθος για το καλύτερο, ένας προπονητής, και  μια ομάδα να εκμαιεύει όλα όσα χρειάζονται για αυτό το καταπληκτικό ταξίδι αυτογνωσίας που όμοιο του δεν υπάρχει.»
 

Τα παιδιά του Εύδαμου Κω με τους προπονητές, Δημήτρη Παπαθεοδώρου και Μανώλη ΦραζήΤα παιδιά του Εύδαμου Κω με τους προπονητές, Δημήτρη Παπαθεοδώρου και Μανώλη Φραζή