Συνάντηση του επάρχου Καρπάθου με τον υπουργό Ναυτιλίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής στο γραφείο του.

Ο υπουργός επιστρέφοντας από το νησί της Κάσου επισκέφθηκε τον Έπαρχο στο Επαρχείο και είχε μαζί του συζήτηση για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του, τα οποία αφορούν τα δύο νησιά της Περιφερειακής μας Ενότητας  Κάρπαθο και Κάσο.

Ο Έπαρχος αφού καλωσόρισε τον  υπουργό αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα: Να συνεχίσουν τα δρομολόγια του πλοίου Blue Star και τον επόμενο χρόνο, να παραμείνει και το χειμώνα το ενδιάμεσο δρομολόγιο του πλοίου «Πρέβελης» Κρήτη-Ρόδο, να γίνει αποδεκτή η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Κάσου για την εκτέλεση πέντε διπλών δρομολογίων τη βδομάδα στη γραμμή Κάσος-Κάρπαθος-Κάσος του πλοίου «Kasos Princess» και τέλος να εγκριθεί η γραμμή Λάρδος (Ρόδου) με Διαφάνι-Πηγάδια .

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε για τη διατήρηση των δρομολογίων της Blue Star και ζήτησε από τον κ. Έπαρχο να του υποβάλει σχετικό υπόμνημα και να τον επισκεφθεί στο υπουργείο προκειμένου να γίνει διεξοδική συζήτηση  στα αιτήματα. 

Τέλος ο κ. Έπαρχος ζήτησε τη συμβολή του κ. Κουρουμπλή για την στελέχωση των υπηρεσιών του Επαρχείου και αναφέρθηκε στην άδικη και αδικαιολόγητη απόφαση της Κυβέρνησης να εξαιρεθεί η Κάρπαθος από τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α κάτι που επιβαρύνει τα μέγιστα τους επιχειρηματίες της Καρπάθου και λειτουργεί αρνητικά στην τοπική μας οικονομία.