Την Τρίτη θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Την Τρίτη θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στο νησί της Ρόδου, μετά την υπογραφή της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε χτες στην περιφέρεια, ανάμεσα στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον πρόεδρο της εταιρίας αντιδήμαρχο Αγαπητό Πάλλα.

Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, καθώς και ο διευθυντής της εταιρίας Νίκος Γιωτόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα θα συγκεντρωθεί το προσωπικό στα γραφεία της εταιρίας στην Ελεούσα, θα δοθούν οι κατευθύνσεις από τη διοίκηση και θα καταρτιστεί το πρόγραμμα λειτουργίας της.

Στο πλαίσιο υπογραφής της σύμβασης ο περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ σε μία άλλη λογική σε σχέση με το παρελθόν και άλλη διαδικασία εσωτερικής οργάνωσης και απόδοσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας της. Eίμαι χαρούμενος γιατί αυτό πέτυχε υλοποιήθηκε και γιατί αυτό έγινε με την παρέμβαση ανθρώπων που κατάλαβαν τι και πως έπρεπε να γίνει. Με το παρελθόν μας χωρίζουν πολλά πράγματα, και στις εποχές που ζούμε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, και να παίρνουμε μαθήματα.

Η σημερινή ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με τη χρηματοδότηση της περιφέρειας και με τον ελάχιστο αριθμό ανθρώπων που χρειάζονται για να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν με όλους να εργάζονται χωρίς αργομισθίες όχι μία ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που βόλευε καταστάσεις.

Αυτή τη φορά κάναμε άνοιγμα και στην Κω, βάλαμε 4 ανθρώπους, και ερχόμαστε να δώσουμε λύσεις και σε ένα άλλο νησί που έχει ανάγκες με τα ελάχιστα απαιτούμενα χρήματα δηλαδή όσα χρειάζονται για να λειτουργήσει χωρίς ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

Η περιφέρεια καταβάλλει τα χρήματα που χρειάζονται για να λειτουργήσει η επιχείρηση από τους ίδιους πόρους της γιατί είναι ορατό το έργο της εταιρίας έξω και για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που έχουν επωμιστεί το έργο αυτό το Φιλήμονα Ζαννετίδη και το Χρήστο Ευστρατίου.

Επίσης ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο Αγαπητό Πάλλα από πλευράς της εταιρίας και τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους γιατί κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Το έργο της εταιρίας θα συνεχίσει σε όλη τη θητεία μας γιατί την έχουμε ανάγκη για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται σε όλο το νησί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρίας αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, δήλωσε τα εξής: «O περιφερειάρχης δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και στην εταιρία, μας στηρίζει από την πρώτη στιγμή, μας στήριξε και πιστεύω ότι θα μας στηρίξει και τα επόμενα χρόνια. Φέτος αυξήσαμε το προσωπικό αλλά τα χρήματα είναι τα ίδια, άρα γίνεται σωστή διαχείριση υπάρχει καλή συνεργασία με την περιφέρεια, είμαστε ομάδα που μπορεί να βοηθήσει το νησί σε ότι αφορά το περιβάλλον και τη συνδρομή μας στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Το προσωπικό της εταιρίας θα εργάζεται κανονικά και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα είναι παρόντες όλοι για να βοηθούν την ΠΥΡ. Τη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση στην Ελεούσα εκεί θα βρίσκονται και ο Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο Χρήστος Ευστρατίου θα μιλήσουμε στους εργαζόμενους και από την Τρίτη το πρωί ξεκινά η λειτουργία της για διάστημα 150 ημερών».

Από την υπογραφή της σύμβασηςΑπό την υπογραφή της σύμβασης