Δύο αδέλφια από τη Ρόδο κατηγορούνται για ληστεία

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τη σύλληψή τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αδέλφια ηλικίας 35 και 39 ετών που κατηγορούνται για ληστεία που είχαν διαπράξει πριν από δύο χρόνια σε βάρος συμπολίτη μας από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Η υπόθεση αυτή είχε εκδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Απρίλιο του 2017 όπου ο συνήγορος υπεράσπισης τους κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος ζήτησε αναβολή της δίκης, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό και έτσι τα δύο αδέλφια καταδικάστηκαν ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών έκαστος με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση η οποία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί και ως εκ τούτου εκκρεμούσε σε βάρος του 35χρονου και του 39χρονου η συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Έτσι προχθές το μεσημέρι οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Σημειώνεται πως δια του συνηγόρου τους κ. Παναγιωτακόπουλου έχουν ήδη καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που τους έχει επιβληθεί, η οποία και θα εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες φέρονται να διέπραξαν τη ληστεία στις 15 Δεκεμβρίου 2012. Συγκεκριμένα τα δύο αδέλφια μετέβησαν στο σπίτι ημεδαπού στην πόλη της Ρόδου και αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα του αφαίρεσαν από το μπουφάν του το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι ίδιοι έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας και για άλλες υποθέσεις κυρίως ζωοκλοπής για τις οποίες έχουν κατηγορηθεί.