Παίζει στο Κύπελλο Ελλάδας  ο Ιπποκράτης

Τη σεζόν 2011-12 ήταν η τελευταία φορά που το Κύπελλο Ελλάδας (Ανδρών) διεξήχθη με τη συμμετοχή και των ομάδων της Β’ εθνικής κατηγορίας. Έκτοτε, η Ομοσπονδία περιόρισε τον αριθμό των συμμετοχών και κατ’ επέκταση των αγώνων, δίνοντας δικαίωμα μόνο στις ομάδες της Α2 και φυσικά της Α1.

Με βάση τις πληροφορίες που αφορούν στις επικείμενες αλλαγές της ΕΟΚ για τις διοργανώσεις της νέας σεζόν, στο Κύπελλο Ελλάδας επιστρέφουν οι ομάδες της Β’ εθνικής, επομένως και ο νεοφώτιστος Ιπποκράτης θα μπορέσει να λάβει μέρος στο σπουδαίο αυτό θεσμό, κάτι που έχει κάνει – πέραν του Κολοσσού – και ο Διαγόρας τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, θα επανέλθει το παλιό σύστημα διεξαγωγής του θεσμού, με τις ομάδες της Β’ εθνικής και της Α2 να ρίχνονται πρώτες στη «μάχη». Η κλήρωση του Κυπέλλου  - όπως και των εθνικών πρωταθλημάτων – αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να κατατεθούν έως τις 28 Ιουλίου.

Δικαίωμα συμμετοχής, μετά τις ανακατατάξεις που σημειώθηκαν λόγω των εξελίξεων με τις αποχωρήσεις και τις συγχωνεύσεις, από τη Β’ εθνική έχουν οι Δάφνη Δαφνίου, Διαγόρας Δρυοπιδέων, Ηράκλειο, Ίκαρος Νέας Σμύρνης, Ιωνικός Νίκαιας, ΚΑΟ Κορίνθου, Κηφισιά, Κορωπί, Μανδραϊκός, Παγκράτι, Πανελευσινιακός, Πανερυθραϊκός, Πρωτέας Βούλας, Τρίτωνας, Φιλαθλητικός και φυσικά ο Ιπποκράτης (Όμιλος Νότου).

Επίσης, οι Αγρίνιο, Ανατόλια, Ασπίδα Ξάνθης, Γέφυρα, Ελίμεια, Ερμής Λαγκαδά, Ίκαροι Σερρών, Καβάλα, Λάρισα, Παναθλητικός, Πευκοχώρι, Πιερικός Αρχέλαος, Στρατώνι, Τιτάνες Παλαμά, Χαλκηδόνα και Χαρίλαος Τρικούπης (Όμιλος Βορρά).

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας συντάσσουν τις ειδικές προκηρύξεις και σύντομα (ενδεχομένως και τα επόμενα 24ωρα) θα τις αποστείλουν στις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές της δύναμής της για να κοινοποιηθούν στα σωματεία.