Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις  όλων για την καθαριότητα στη Ρόδο

Με χειροκροτήματα «επισφραγίστηκε» η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, προχθές το βράδυ, να ανανεώσει τις συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στην καθαριότητα από την 1η Αυγούστου 2017 μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 2018!

Μέχρι αργά το βράδυ, οπότε και συζητήθηκε το θέμα, περίμεναν υπομονετικά αρκετοί από τους εργαζομένους αυτούς, προχθές στη συνεδρίαση του δ.σ.

Πρόκειται για τοyς 127 συμβασιούχους που είχε προσλάβει στην καθαριότητα ο Δήμος το 2015 και το 2016 και τους οποίους, τελικά, μετά τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών και τις τελευταίες εγκυκλίους, αποφάσισε ν’ ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

«Τέλος καλό όλα καλά», σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης «ΡΟΠΟΑΝ» κ. Γιώργος Υψηλάντης, ο οποίος, πάντως, επεσήμανε ότι το ερώτημα είναι αν με την κάλυψη των 70 οργανικών θέσεων του Δήμου καλύπτουμε το σύνολο των αναγκών του-είπε, πάντως, ότι ψηφίζουν την επαναπρόσληψη των ανθρώπων αυτών.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μιχάλης Παλαιολόγου ανέφερε ότι, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα έχουν βγάλει τις οργανικές θέσεις.

Την διαφορετική πολιτική τους θέση εξέφρασε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Τάκης Πότσος ο οποίος είπε ότι η ομηρία των εργαζομένων αυτών είναι οι συμβάσεις εργασίας που υπογράφονται γι’ αυτό και οι ίδιοι ψηφίζουν «λευκό», αφού θέλουν προσωπικό με καλύτερη σχέση εργασίας και συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Τόνισε, πάντως, ότι ψηφίζουν την παράταση των συμβάσεων αλλά διαφωνούν με τον αριθμό του οργανογράμματος αφού οι περισσότεροι θα μείνουν απ’ έξω μετά τον ερχόμενο Μάρτιο.

Στη ψήφιση του θέματος η οποία θεωρήθηκε ομόφωνη, ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Βαγγέλης Μανδρακός ανέφερε ότι, οι εργαζόμενοι αυτοί θα πληρωθούν και τα δεδουλευμένα τους από τις 7 Ιουνίου (σ.σ. οπότε και έληξαν οι συμβάσεις τους) μέχρι και τα τέλη του προηγούμενου μήνα, αφού εργάστηκαν, ωστόσο τους τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ότι θα συνεχίσουν μετά τη λήξη των νέων συμβάσεων.