Θα μπορούσε να είναι ο νέος ηγέτης του Κολοσσού

Πριν μερικές μέρες, είδε το φως της δημοσιότητας η περίπτωση δανεισμού του διεθνούς γκαρντ Μιχάλη Λούντζη από τον Παναθηναϊκό στον Κολοσσό H Hotels προκειμένου ο νεαρός να πάρει χρόνο συμμετοχής και να «ανδρωθεί», από τη στιγμή που το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας δείχνει να μην έχει θέση γι’ αυτόν, τουλάχιστον την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Μία ανάλογη περίπτωση είναι κι αυτή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

Το next best thing του ελληνικού μπάσκετ βρίσκεται στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών του Παναθηναϊκού, στους οποίους έχει επενδύσει αλλά αδυνατεί να τους δώσει τις απαιτούμενες ευκαιρίες για εξέλιξη την παρούσα χρονική περίοδο. Η καλύτερη λύση είναι να δοθεί δανεικός σε άλλο σύλλογο όπου οι συνθήκες θα τον βοηθήσουν να αναδείξει το ταλέντο του και ν’ αποκτήσει εμπειρίες.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να φαίνεται πιο κοντά στην απόκτησή του για τη νέα χρονιά, ελέω Παπαθεοδώρου, ωστόσο ο Κολοσσός H Hotels φαίνεται πως ήταν μεταξύ των ενδιαφερόμενων ομάδων να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και να του δώσουν βασικό ρόλο στο προσεχές πρωτάθλημα.

Άλλωστε, η προϊστορία των «θαλασσί» με νεαρούς παίκτες είναι από μόνη της τρανή απόδειξη ότι ο Χαραλαμπόπουλος όχι μόνο θα είχε χρόνο συμμετοχής αλλά θα έπαιρνε από τον Άρη Λυκογιάννη ψήφο εμπιστοσύνης να ηγείται των προσπαθειών.

Αντίστοιχη περίπτωση με του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, δηλαδή, αλλά σε άλλη θέση.
Εξάλλου, οι αρμονικές σχέσεις των δύο ΚΑΕ συμβάλλουν στην πιθανότητα μίας τέτοιας συνεργασίας αν και οι «πράσινοι» φαίνεται να επιθυμούν να παραχωρήσουν τον Χαραλαμπόπουλο σε ομάδα με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όπως ο ΠΑΟΚ ή ακόμη και ο Άρης.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο «κόλπο» έχει μπει και η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Δευτέρα και Τρίτη τα Μαυροσκούφεια;
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης δεν έχει προβεί ακόμη σε επίσημες ανακοινώσεις για τη διεξαγωγή των φετινών Μαυροσκουφείων ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγώνες, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ΠΑΟΚ, Προμηθέας Πάτρας, Κύμη και Κολοσσός H Hotels, θα διεξαχθούν όχι Σαββατοκύριακο αλλά Δευτέρα και Τρίτη. Συγκεκριμένα στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο αγώνες, όχι τρεις.