Στη «μάχη» του πρωταθλήματος  οι δικηγόροι Ρόδου και Κω

Στα Χανιά βρίσκονται από χθες οι αποστολές των ομάδων μπάσκετ των Δικηγορικών Συλλόγων Ρόδου και Κω οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο 10ο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Ελλάδας και Κύπρου.

Ο ΔΣΡ συμμετέχει στον 6ο Όμιλο με αντιπάλους το Νόμο (Θεσσαλονίκη) και την Πάτρα ενώ οι Κώοι κληρώθηκαν στον 4ο Όμιλο, κόντρα σε Ηράκλειο και Λάρισα.

Η διοργάνωση ξεκίνησε χθες, με τη συμμετοχή 24 ομάδων, 310 αθλητών και 190 αθλητών! Συγκεκριμένα, έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, των Σερρών, της Λεμεσού, της Βέροιας, της Λευκωσίας, της Λάρνακας, της Πάφου, της Αμμοχώστου, των Ιωαννίνων, των Χανίων, του Ηρακλείου, του Αγρινίου, της Πάτρας, της Κορίνθου, της Αμαλιάδας, του Πύργου, της Λάρισας, των Γιαννιτσών, της Έδεσσας, της Χαλκιδικής και της Καλαμάτας.

Θα διεξαχθούν συνολικά πενήντα αγώνες σε τρία γήπεδα του νομού Χανίων (Σούδας, Κλαδισού και εθνικού σταδίου Χανίων), με τις ομάδες να είναι χωρισμένες σε οχτώ ομίλους.

Το σημερινό πρόγραμμα:
Χανίων (16.00’) Ρόδος – Νόμος
Διαιτητές: Καρανικόλα, Στιβακτάκης
Σούδας (18.00’) Κως – Ηράκλειο
Διαιτητές: Πίπλιος, Κουλιεράκη

Αύριο
Κλαδισού (13.00’) Λάρισα – Κως
Διαιτητές: Χριστινάκης, Στιβακτάκης
Κλαδισού (17.00’) Πάτρα – Ρόδος
Διαιτητές: Επιτροπάκης, Μπουζουνιεράκης

Οι νοκ άουτ αγώνες τόσο για τα προημιτελικά όσο και για την κατάταξη στις θέσεις 9-16 και 17-24 θα διεξαχθούν την Παρασκευή 21 Ιουλίου ενώ το Σάββατο 22/7 θα γίνουν οι ημιτελικοί και οι υπόλοιποι αγώνες κατάταξης.

Ο μικρός τελικός είναι προγραμματισμένος την Κυριακή 23/7 στις 11.00’ στο κλειστό της Κλαδισού και θ’ ακολουθήσει στις 13.00’ ο τελικός για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.

Οι ομάδες του νομού μας, για να περάσουν στην επόμενη φάση διεκδικώντας μία θέση στην οχτάδα, θα πρέπει να τερματίσουν στην κορυφή του Ομίλου τους, και θα διασταυρωθούν η μεν Ρόδος με το νικητή του 5ου Ομίλου (Αθήνα, Γιαννιτσά, Αγρίνιο), η δε Κως με το νικητή του 3ου Ομίλου (Ιωάννινα, Καλαμάτα, Σέρρες).  Η δεύτερη θέση στον Όμιλό τους θα τους δώσει το δικαίωμα να πλασαριστούν στις θέσεις 9-16 και η τρίτη θέση, συμμετοχή στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-24.