Διακοπές νερού για 12 - 15 μέρες ακόμη στη Ρόδο

Το νερό νεράκι θα εξακολουθήσουν να λένε για πολλές μέρες ακόμα όπως όλα δείχνουν χιλιάδες κάτοικοι της πόλεως Ρόδου, καθώς επίσης και άλλων περιοχών του νησιού μας.

Με επείγουσα ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΔΕΥΑΡ Ρόδου, έκανε γνωστό ότι θα διακόπτεται καθημερινά η υδροδότηση, σε πολλές περιοχές.

Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται:
«H ΔΕΥΑ Ρόδου ενημερώνει στα πλαίσια της χρηστής διαχείρισης των αποθεμάτων του νερού θα προβαίνει καθημερινώς σε διακοπή υδροδότησης των παρακάτω περιοχών:

Ροδίνι
Ανάληψη
Δασκάλους
Ροδοπούλα
Ασγούρου
Άγιοι Απόστολοι


Από 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και από 12:00 π.μ έως 06:00 π.μ

Ενημερώνουμε επίσης ότι καθημερινώς προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την μείωση της κατανάλωσης στις παραλίες και στα πάρκα.
Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία σας.»

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αρμόδιο παράγοντα της ΔΕΥΑΡ,  το πρόβλημα με τις διακοπές νερού στην πόλη θα διαρκέσει 12 με 15 μέρες.
Τόσο υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί για τη σύνδεση του Φράγματος Γαδουρά στο δίκτυο ύδρευσης, γεγονός που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.
Το θέμα πάντως είναι ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή των κατοίκων της πόλης, από τις συνεχείς διακοπές νερού.

Ενδεικτικό του κλίματος, είναι το σχόλιο του πρώην αντιδημάρχου Ρόδου κ. Κ. Σκανδαλίδη, που αναφέρει τα εξής:
«Ευελπιστώ πως η ανακοίνωση αυτή της ΔΕΥΑΡ είναι προβοκατόρικη ή ψευδής.
Ως πολίτης μιας ευνομούμενης περιοχής υπέθεσα, ότι κυρίως στο πολυτιμότερο αγαθό, το νερό που η φύση μας έδωσε με απλοχεριά, είναι επιβεβλημένο να επικρατεί ισοπολιτεία και δικαιοσύνη απέναντι στους πολίτες, σε σχέση με τη διανομή του.
Με ποια λοιπόν κριτήρια αποφασίστηκαν αυτές οι περιοχές;
Δηλαδή: Ροδίνι, Ανάληψη, Δάσκαλοι, Ροδοπούλα, Ασγούρου, Άγιοι Απόστολοι.

Μήπως είναι ατυχής η ανακοίνωση;
Μήπως επειδή σ' αυτές τις περιοχές δεν κατοικούν Δυτικοευρωπαίοι παρά μόνον κάτοικοι της Ανατολής;
Έτσι ακριβώς είναι σαν να μου λέτε και δεν βρίσκω καμιά άλλη ερμηνεία.
Άσε πια το ωράριο των διακοπών. Γράφουν από τις 11.00 ως τις 14.00 και τώρα είναι 18.00 και το μαρτύριο της σταγόνας εξακολουθεί.
Μήπως εξέλιπε η λογική στη συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση;
Μήπως πρέπει να παρέμβει ο ίδιος ο Δήμαρχος; Τουλάχιστον για την αποκατάσταση της ισοπολιτείας και την επαναφορά στους πολίτες αυτής της πόλης και του νησιού του αισθήματος της ίσης μεταχείρισης και κατανομής των βαρών.

Βεβαίως και κατανοούμε το πρόβλημα με τη λειψυδρία. Όμως δεν μπορούμε να την επιλύσουμε, πυροβολώντας τις "εύκολες" περιοχές, λόγω απουσίας ξενοδοχείων και άρα ξένων επισκεπτών. Υπάρχουν και άλλες μη ξενοδοχειακές περιοχές που μπορούν να ισομοιρασθούν το πρόβλημα.
Έχω επιστρέψει από τις διακοπές μου στην Κω, την περασμένη Κυριακή και μέχρι σήμερα Τετάρτη, έχουμε βιώσει τρεις πολύωρες διακοπές. 'Ελεος!

Φίλε Δήμαρχε, αγαπητέ Φώτη, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σου για την αποκατάσταση του αισθήματος της αδικίας και της άνισης μεταχείρισης ανάμεσα στους δημότες της πόλης και του νησιού.
Και θέλω να είμαι βέβαιος, ότι θα παρέμβεις άμεσα.
Εκτός κι αν κάπου αστοχώ στις απόψεις μου και δεν ερμήνευσα ορθά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΡ. Τότε, να ζητήσω και δημόσια συγνώμη.
Με εκτίμηση
Κώστας Ε. Σκανδαλίδης».