Ανταγόρας: Πήρε Φραζή, παίζει με Χανιά στην Α2!

Μετά τις ανανεώσεις με τις περισσότερες αθλήτριες του περσινού του κορμού, ο Ανταγόρας προχώρησε στην πρώτη του μεταγραφή, εν όψει Α2.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι αθλήτριες και το προπονητικό team καλωσορίζουν με μεγάλη χαρά στην οικογένεια του ΠΑΣ Ανταγόρα Κω τη νεαρή ταλαντούχα αθλήτρια της ΑΕ Δικαίου, Φιλοθέη Φραζή.

Η ομάδα μας επενδύει στην ανάπτυξη νέων αθλητριών, με στόχο τη στελέχωση της γυναικείας ομάδας και των κορασίδων, την ανάδειξή τους και την απόκτηση εμπειριών σε αγώνες εθνικής κατηγορίας.
Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία στη νέα μπασκετική χρονιά, με υγεία, συλλογικές και ατομικές επιτυχίες.

Η αγωνιστική εμπειρία, η αθλητική παιδεία και το ήθος όλων των αθλητριών είναι δεδομένα και θ’ αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες για την ευόδωση των στόχων μας.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε την ΑΕ Δικαίου για την άψογη συνεργασία στην παραχώρηση της νεαρής αθλήτριας, δείχνοντας έμπρακτα ότι κοινός στόχος όλων είναι η ανάδειξη των δικών μας παιδιών!».

Εξάλλου, γνωστοποιήθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος Α2 (πρεμιέρα στις 15/10) και του Κυπέλλου (έναρξη 17/9).

Σύμφωνα με το άρθρο περί σωματείων δικαιούμενων συμμετοχής, τη θέση της Τερψιθέας, που υποβιβάστηκε οικιοθελώς, πήραν τα Χανιά που είχαν προτεραιότητα από τα πρόσφατα μπαράζ ανόδου. Συγκεκριμένα, οι δώδεκα ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον 1ο Όμιλο είναι οι: Σπόρτιγκ, Αγία Παρασκευή, Ελευθερία Μοσχάτου, Μελίσσια, Ηλιούπολη, Άρης Πετρούπολης, Καλύβια, Προφήτης Ηλίας, Ανταγόρας Κω, Πελασγός Μεγαλόπολης, Κρόνος Αγίου Δημητρίου και Χανιά.

Κάθε σωματείο που δηλώνει δωδεκάδα στο Φύλλο Αγώνος, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει δύο αθλήτριες κάτω των 21 ετών, δηλαδή γεννημένες το 1996 και νεότερες.

Όσον αφορά στην άνοδο στην Α1, ανέρχονται συνολικά τρία σωματεία. Οι νικητές των δύο ομίλων και ο νικητής αγώνα κατάταξης μεταξύ των δεύτερων του 1ου και του 2ου Ομίλου. Από την Α1, πέφτουν η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας καθώς και δύο ηττημένες ομάδες από τη διαδικασία των πλέι άουτ.

Για τον υποβιβασμό από την Α2, θα πέσουν από κάθε όμιλο τόσα σωματεία όσα απαιτούνται προκειμένου να διατηρηθεί ο αριθμός των 12 ομάδων σε κάθε όμιλο.
Τα γυναικεία πρωταθλήματα δεν απαλλάσσονται των αλλαγών στους οικονομικούς όρους. Θα επιβαρυνθούν τόσο με την αμοιβή όσο και με τη μετακίνηση διαιτητών και κριτών. Τα γηπεδούχα σωματεία θα πληρώνουν σε κάθε διαιτητή 40€ και σε κάθε μέλος της γραμματείας και τον κομισάριο 20€.

Το Κύπελλο

Το σύστημα διεξαγωγής έχει ως εξής:
Α’ φάση (1η αγ.): Θα πάρουν μέρος τα 24 σωματεία της Α2, χωρισμένα σε 2 ομίλους και θα σχηματίσουν με κλήρωση 12 ζεύγη.

(2η αγ.): Θα πάρουν μέρος τα 12 σωματεία (6 κατά όμιλο) που θα προκριθούν από την 1η αγωνιστική. Από τα σωματεία αυτά, θα εξαιρεθούν με κλήρωση 2 κατά όμιλο που θα προκριθούν απευθείας στην 3η αγωνιστική. Τα υπόλοιπα 8 (4 κατά όμιλο) θα σχηματίσουν με κλήρωση 4 ζεύγη.

(3η αγ.): Θα πάρουν μέρος 4 σωματεία που θα προκριθούν από τη 2η αγωνιστική και τα 4 που προκρίθηκαν απευθείας. Τα 8 σωματεία θα σχηματίσουν 4 ζεύγη και οι νικητές θα προκριθούν στη Β’ φάση.

Β’ φάση: Θα πάρουν μέρος τα 4 σωματεία που θα προκριθούν από την Α’ φάση και τα 12 σωματεία της Α1, συνολικά 16 (8 ζεύγη) και οι νικητές θα προκριθούν στη Γ’ φάση.

Γ’ φάση: Θα πάρουν μέρος τα 8 σωματεία (4 ζεύγη) που θα προκριθούν από τη Β’ φάση.  
Δ’ φάση (F4): Θα κληρωθούν τα 2 ζεύγη των ημιτελικών και οι νικητές θ’ αγωνιστούν στον τελικό.