Απάντηση του προέδρου των Καλυθιών για το Φεστιβάλ Ροδίτικης Γαστρονομίας στο Φαληράκι

Απάντηση σε δημοσίευμα που αναφερόταν στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο Φαληράκι, εξέδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών κ. Μιχάλης Καφετζής.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

Με μεγάλη μου έκπληξη και θυμό είδα σε τοπική εφημερίδα δημοσίευμα το οποίο μετέφερε σοβαρές δήθεν «καταγγελίες» σχετικά με το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας στο Φαληράκι, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή ότι προσπάθησε να ακυρώσει την εκδήλωση.

Είναι λυπηρό μια πολιτιστική εκδήλωση η οποία για πέντε έτη στηρίζεται διαρκώς από όλες τις Δημοτικές Αρχές να χρησιμοποιηθεί ως μέσο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι από το 2011 όλο το νησί έχει ένα και μόνο Δήμο, ενώ το τοπικό συμβούλιο είναι το κυρίαρχο γνωμοδοτικό όργανο για το σχεδιασμό, την οργάνωση, και την αδειοδότηση παρόμοιων δραστηριοτήτων, ενώ εδώ και τρία χρόνια εμπράκτως στηρίζει κάθε συναφή πολιτιστική ή εθελοντική δράση. Δυστυχώς ωστόσο για την παρούσα ουδέποτε ρωτήθηκε ή προσκλήθηκε στο σχεδιασμό ως όφειλε.

Η δε ευαισθησία της παρούσας δημοτικής αρχής και ειδικότερα του Δημάρχου στον τομέα του εθελοντισμού είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ οι ενέργειες της για τη στήριξη παρόμοιων εθελοντικών δράσεων που αποσκοπούν στην προβολή και την προώθηση του τόπου είναι συνεχείς.

Όσον αφορά τις ενέργειες του Τοπικού Συμβουλίου που εμπράκτως παρά την παράλειψη των διοργανωτών να εμπλέξουν στήριξε την εκδήλωση:

Η αναβολή της τοποθέτησης της εξέδρας στον κεντρικό δρόμο του Φαληρακίου για μια ημέρα μετά από παρέμβαση μας γλίτωσε τους τουρίστες και τους τοπικούς επιχειρηματίες από μια χωρίς λόγο ταλαιπωρία
Φορτηγά και υπάλληλοι του Δήμου μετέφεραν την εξέδρα του Δήμου αλλά και τα τραπέζια και τις καρέκλες και τα τοποθέτησαν στο χώρο της εκδήλωσης.

Μετά από τις συσκέψεις για τις οποίες εγκαλούμαστε, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη δημοτική κοινότητα και χωρίς την παρουσία του Δημάρχου, εξασφαλίστηκε η λύση όσον αφορά τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο ένα χωρίς προηγούμενο κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή, με μέλη του Τοπικού Συμβουλίου επί 2 ώρες να βοηθούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας
Υπάλληλοι και μηχανήματα του Δήμου τα ξημερώματα της Κυριακής καθάρισαν και ευπρέπισαν το χώρο της εκδήλωσης προκειμένου να είναι έτοιμος για την υποδοχή επισκεπτών εκ νέου το πρωί
Τέλος η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΡ, Οργανισμού δηλαδή του Δήμου, γεγονός που υποδηλώνει την έμπρακτη στήριξη του Δήμου.

Δυστυχώς άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να βγουν από την πολιτική τους αφάνεια ή προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στο προσκήνιο επέλεξαν μια πετυχημένη για τον τόπο εθελοντική πολιτιστική δράση για να χρησιμοποιήσουν ως όπλο προκειμένου να βλάψουν πολιτικά το Δήμαρχο και το Τοπικό Συμβούλιο.

Ωστόσο ο Δήμαρχος καμία πολιτική ανάμειξη δεν έχει με το συγκεκριμένο θέμα, και με θάρρος και παρρησία, βέβαιος για τις δράσεις του Τοπικού Συμβουλίου και για τις προθέσεις του για το καλό της Κοινότητας Καλυθιών αλλά και της Ρόδου, είμαι διαθέσιμος να απαντήσω σε όποιον επιθυμεί σχετικά με τις ενέργειές μας.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας
Μιχάλης Καφετζής