Εποικοδομητική και παραγωγική η επίσκεψη του τέως αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο και  συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Με την ευκαιρία των παραπάνω επαφών ο τ. υπουργός  κατέγραψε και ιεράρχησε όλα τα θέματα που του τέθηκαν, προκειμένου αυτά να μελετηθούν ενδελεχώς και να περιληφθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη κιόλας ημέρα, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

Όπως ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η κατάσταση στα νησιά έχει επιδεινωθεί δραματικά στα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η σημερινή κυβέρνηση κατάργησε  ακόμα κι εκείνα τα τελευταία μέτρα που στήριζαν την νησιωτικότητα, δίνοντας την χαριστική βολή με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την παράλληλη εκτόξευση των φόρων. Διαβεβαίωσε πως η ΝΔ θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και να «αναπνεύσει» η οικονομία που σήμερα δοκιμάζεται.


Κατά την επίσκεψή του στα Δωδεκάνησα ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, διαπίστωσε πως είναι  ανάγκη να ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική στον τουρισμό. Μπορεί να ευημερούν οι αριθμοί των επισκεπτών αλλά οι επιχειρηματίες του τουρισμού  βλέπουν τους τζίρους τους να παραμένουν καθηλωμένοι και η τοπική οικονομία να βυθίζεται σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, εξαιτίας των άστοχων πολιτικών των σημερινών κυβερνώντων.

Η αναβάθμιση των υποδομών στα νησιά, είναι υποχρέωση του κράτους, απέναντι στη  μεγάλη συνεισφορά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, της πιο τουριστικής περιοχής της χώρας, στον κρατικό κορβανά. Η ανάπτυξη των υποδομών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση τουριστών υψηλής οικονομικής στάθμης στα Δωδεκάνησα, τα οποία διαθέτουν όλες τις προδιαγραφές, αλλά η ανεύθυνη τουριστική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, τα εγκλώβισε τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και την τοπική οικονομία στη δίνη της ύφεσης.


Η επίσκεψη του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ κ. Χρήστου Σταϊκούρα, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο επισκέψεων κορυφαίων στελεχών του κόμματος στα Δωδεκάνησα, με εντολή του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να αποτυπωθεί  η κατάσταση που επικρατεί σε κάθε ένα από τα νησιά μας σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, συμπεριλαμβανομένων της υγείας, της ασφάλειας και των συγκοινωνιών.

Η ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ  Δωδεκανήσου προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους τομεάρχες του κόμματος, προκειμένου να αποτυπωθούν οι ανάγκες των νησιών ώστε να περιληφθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα οι λύσεις εκείνες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των νησιωτών και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει την σημαντική συνεισφορά των Δωδεκανησίων στην οικονομία της χώρας, και στόχος της είναι η έμπρακτη στήριξη των νησιωτών που δοκιμάστηκαν σκληρά στα τελευταία 2,5 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.