Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εβραίων

Εκδηλώσεις για την  Ημέρα Μνήμης των Εβραίων

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εβραίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 279 ΦΟΡΕΣ

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου, στα πλαίσια των Ημερών Μνήμης για τον εκτοπισμό των Εβραίων της Ρόδου και της Κω πραγματοποιεί μία μοναδική μουσική εκδήλωση στον Αύλειο Χώρο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου και την προβολή της καθηλωτικής ταινίας "Το Κύμα" στο Θερινό Κινηματοθέατρον Ρόδον.

Το Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017, στις 21:00, στον μαγευτικό χώρο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, «Τραγουδάμε και θυμόμαστε, ένα μουσικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο».

Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει καινούργια και παλιά τραγούδια από όλο τον κόσμο: μουσική από την Αμερική, Ισπανία, Ελλάδα, Ισραήλ αλλά και κομμάτια Γάλλων και Ιταλών συνθετών, από διαφορετικές εποχές. Θα ακουστούν τραγούδια του Χατζιδάκη, Bob Dylan, Leonard Cohen, Paul Simon, παραδοσιακά ελληνικά, Σεφαραδίτικα τραγούδια της Ρόδου και Yiddish, από την Αναγέννηση ως τον Verdi

Ερμηνεύει η υψίφωνος Μαριάντζελα Χατζησταματίου.
Πλαισιώνεται από τους: Κωστή Παπάζογλου στο φλάουτο και Νίκο Παναγιωτίδη στην κιθάρα.
Χορηγός Belle Vue Suites. Ο χώρος παραχωρείται από το Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού - Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Την Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017, στις 21:00, στο Θερινό Κινηματογράφο "Ρόδον". θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία του Dennis Gansel "Το Κύμα" (Die Welle). Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν είναι φαινόμενο της εποχής μας, αλλά δυστυχώς φαινόμενο κάθε εποχής. Είναι ο φόβος του ξένου και του άγνωστου, «του από αλλού φερμένου». Η διαφορετική κουλτούρα, η αλλιώτικη από τη δική μας που προκαλεί τον φόβο της νόθευσης και παραποίησης συμπεριφορών και ήθους μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων.

Στην πορεία κάθε λαού θα ανακαλύψουμε πολλά ψήγματα εκείνου που αργότερα θα ονομαστεί «ρατσισμός». Μελετώντας την Ιστορία, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ειδικά σε περιόδους οικονομικής και πολιτιστικής κρίσης, φαινόμενα όπως η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, έκαναν έκδηλη την παρουσία τους.

Η ταινία αφορά ένα νεαρό καθηγητή που προτείνει την εφαρμογή ενός ιδιότυπου πειράματος, που προβλέπει συγκρότηση μιας ελίτ με μυστικούς κώδικες, σκληρή πειθαρχία και υψηλούς στόχους.

Οι μαθητές θα οδηγήσουν το πείραμα σε απόλυτη επιτυχία και, χωρίς να το καταλάβουν, θα αρχίσουν να υποκύπτουν στη διακριτική γοητεία του φασισμού. Μεταφέροντας το ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τοντ Στράσερ (που με τη σειρά του αφηγήθηκε ένα πραγματικό περιστατικό σε σχολείο του Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια τον Απρίλιο του 1967), ο Ντένις Γκάνσελ υπογράφει μια ταινία - γροθιά στο στομάχι. Εξαιρετικά επίκαιρη και με πολλές ομοιότητες με ό,τι συμβαίνει στον κόσμο...
Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου.

Ημέρα Μνήμης Εβραίων
22 & 23 Ιουλίου
Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου
Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον
Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμη

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων