Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 85 ΦΟΡΕΣ

Με ένα χρόνο καθυστέρηση ήρθε η κλήση του Λαρεντζάκη στην εθνική

Η εθνική ανδρών ξεκινάει από βδομάδα την προετοιμασία της για το ευρωμπάσκετ (31/8-17/9), υπό την καθοδήγηση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού της, του Κώστα Μίσσα, ο οποίος έχει καλέσει 16 αθλητές στην προεπιλογή.

Μεταξύ αυτών και ο πρώην γκαρντ του Κολοσσού H Hotels, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως να καλύψει το κενό του Τάιλερ Ντόρσι. Ανεξάρτητα από το αν θα «κοπεί» από την τελική 12άδα ή όχι, η κλήση του είναι τιμητική και ο ίδιος θα πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι αν ο Λαρεντζάκης ήταν ακόμη παίκτης του Κολοσσού και όχι της ΑΕΚ, θα ήταν ίδια η επιλογή του Μίσσα;

Φυσικά και ο Λαρεντζάκης αξίζει αυτή την ευκαιρία. Όμως, την άξιζε από το περασμένο καλοκαίρι, όταν είχε τελειώσει μία σεζόν όπου έκανε «παπάδες» με τη θαλασσί φανέλα. Είχε παίξει 27 ματς με περίπου 23 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, στα οποία πέτυχε 320 πόντους (11.8 μέσο όρο), με 48% στα δίποντα (72/150), 28% στα τρίποντα (33/119) και 76% στις βολές (77/101), έχοντας κερδίσει 115 φάουλ αντιπάλων. Είχε μαζέψει 113 ριμπάουντ (4.2 μέσο όρο) και είχε μοιράσει 79 ασίστ (σχεδόν 3 ανά παιχνίδι).

Όντας παίκτης της ΑΕΚ, ο Λαρεντζάκης είχε 186 πόντους σε 35 παιχνίδια (μ.ο. 5,3) με 54% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα, 67.5% στις βολές, 82 ριμπάουντ (2,3 μ.ο.), 61 ασίστ (1,7), 34 κλεψίματα και 37 λάθη, με χρόνο συμμετοχής 16 λεπτά ανά παιχνίδι.

Σαφώς και οι απαιτήσεις από σύλλογο σε σύλλογο είναι διαφορετικές, όπως και ο ρόλος του παίκτη, όμως είναι απορίας άξιο γιατί ως αθλητής του Κολοσσού H Hotels τα κατορθώματά του πέρασαν απαρατήρητα, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν και με τον Άγγελο Τσάμη, που δεν είχε ούτε καν μισή ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην εθνική.

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας