Στο πλευρό της Κω, κόμματα και φορείς

Στο πλευρό της Κω, κόμματα και φορείς

Στο πλευρό της Κω, κόμματα και φορείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1067 ΦΟΡΕΣ

Μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης δέχεται από χθες το πρωί το νησί της Κω, μετά τη δοκιμασία που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του από το φονικό σεισμό:

ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, η σκέψη όλων μας είναι στην Κω. Στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στους τραυματίες και σε όλους όσοι επλήγησαν από το σεισμό.

Απαιτείται πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να επουλωθούν άμεσα οι πληγές. Ήδη κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό θεώρησα αυτονόητη υποχρέωσή μου να ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής την αναβολή της σημερινής συζήτησης για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον κ. Καμμένο».

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Νικόλαου Βούτση, μετά από επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και σχετικό αίτημα του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως της ΝΔ «για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και υπουργών σε εκκρεμή δικαστική απόφαση», λόγω του ισχυρού σεισμού στην Κω.

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου εκφράζει την συμπαράστασή του στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού του Ιπποκράτη, που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους συμβούλους του φορέα στο νησί της Κω.

Ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και επικοινωνίες με τις Αρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κο Κωνσταντίνο Μίχαλο, ώστε να δοθεί η απαραίτητη στήριξη στους επιχειρηματίες και να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Γιάννης Πάππου δήλωσε: «Οι πληγείσες επιχειρήσεις ΠΡΕΠΕΙ να στηριχθούν, ηθικά και υλικά, και να συνεχίσουν την λειτουργία τους. Πρόκειται για θέμα ζωτικής σημασίας για εκατοντάδες οικογένειες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους, καθώς και για την τοπική οικονομία στο σύνολό της. Ζητούμε το αυτονόητο. Να συνεχίσει η κανονικότητα στο νησί της Κω, που τόσο έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ κ. Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ
«Η Κως θα ξαναβρεί άμεσα την ομαλή καθημερινότητά της και παραμένει ένας από τους κορυφαίους και ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος από την Κω όπου κατέφθασε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Ιουλίου 2017 και λίγο μετά τη μεγάλη σεισμική δόνηση 6.5R με αρνητικές συνέπειες για τη ζωή δύο (2) συνανθρώπων μας και προξένησε τραυματισμούς και υλικές ζημιές, μιλώντας σε διεθνή, αθηναϊκά και τοπικά μέσα ενημέρωσης επισήμανε τα εξής:
«Απαιτείται ψυχραιμία όλων και αποτελεσματική κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για να επουλώσουμε τις πληγές που άφησε η επέλαση του Εγκέλαδου στην Κω.

Ήδη συνεργεία μηχανικών ξεκινούν τον έλεγχο για την καταλληλότητα των κτιρίων, ξεκίνησε ο καθαρισμός των δρόμων και οι ελάχιστοι τραυματίες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους. Το αεροδρόμιο του νησιού λειτουργεί κανονικά, υπάρχει ομαλή παροχή ρεύματος και νερού και το νησί παραμένει ένας ασφαλής και κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τη χώρα μας. Οι επισκέπτες του και οι μόνιμοι κάτοικοί του δεν πρέπει να φοβούνται.

Οι σεισμολόγοι μάς καταθέτουν καθησυχαστικές απόψεις και οι μετασεισμικές δονήσεις μειώνονται όσο περνά η ώρα. Η Κως και τα νησιά μας γνωρίζουν από δυσκολίες. Γνωρίζουν όμως οι κάτοικοί τους να τις ξεπερνούν! Με συλλογική προσπάθεια και ευθύνη η Κως θα βρει γρήγορα την κανονικότητα στην καθημερινότητά της. Εκφράζω τη λύπη μου για τα δύο (2) θύματα της σεισμικής δόνησης και τη συμπαράστασή μου στους τραυματίες και στους πολίτες των οποίων η περιουσία υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Συνιστώ ηρεμία και δουλειά απ’ όλους και καλώ την Κυβέρνηση να βοηθήσει τον τόπο και τους κατοίκους της Κω.».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Αυτές τις στιγμές η σκέψη όλων μας είναι στους κατοίκους της Κω και στους χιλιάδες επισκέπτες της, που αναστατώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό των δύο συνανθρώπων μας και ευχόμαστε στους τραυματίες ανάρρωση το ταχύτερο δυνατό. Προσδοκούμε ότι με την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και την απαράμιλλη ψυχραιμία που επέδειξαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κω θα υπάρξει γρήγορα αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Με τον Δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση επικοινώνησε η Φώφη Γεννηματά, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον σεισμό και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό (βουλευτή Δωδεκανήσου) και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, μεταβαίνει στην Κω ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των προβλημάτων και να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στα άμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων και αποκατάστασης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση.

Μήνυμα συμπαράστασης από την Ένωση Κώων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κώων Αθηνών «ο Ιπποκράτης» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του, στους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές μας, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει το νησί μας.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Η Πρόεδρος Νινέττα Μανούση
H γενική γραμματέας Μαργιάννα Χαματζόγλου


Ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,5 R που εκδηλώθηκε στις 01:31 χθες 21 Ιουλίου 2017, συνιστά στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης της Κω τα ακόλουθα:
α. Να μην προσεγγίζουν τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές.
β. Να αποφεύγουν να επισκεφθούν περιοχές και δρόμους έντονων μορφολογικών κλίσεων στις οποίες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κατολισθήσεων
γ. Να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών και μην δίνουν βάση, πολύ περισσότερο να μην αναπαράγουν, στις φημολογίες.
Όσοι κάτοικοι της Κω επιθυμούν έλεγχο των κτιρίων τους, να απευθύνονται στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω, οδός Σκ. Ζερβού 40, τηλέφωνο 2242061507.
Η Κως υπέστη μια σκληρή δοκιμασία και άντεξε. Κάθε λεπτό που περνά, η Κως επιστρέφει στους ομαλούς ρυθμούς της. Η κρατική μηχανή βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε θέματος απαιτεί άμεση διαχείριση.
Η πρώτη μέριμνα αφορούσε την ανθρώπινη ζωή και σε αυτό το στάδιο η προσοχή περνά στον έλεγχο των υποδομών και του δομημένου περιβάλλοντος.
Με συνεχείς ανακοινώσεις του, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας θα ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού για οποιοδήποτε θέμα απαιτηθεί.

Διαβάστε ακόμη

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα