Παρών και στο Ηράκλειο ο Ηλίας Κουνελλές

Το κρίσιμο παιχνίδι του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, που φιλοξενείται στην Κρήτη, ανάμεσα στην Ουκρανία και την Τσεχία, και καθόρισε την παραμονή στην Α’ κατηγορία, σφύριξε την περασμένη Πέμπτη ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο διεθνής Ροδίτης διαιτητής, Ηλίας Κουνελλές.

Η Ουκρανία κέρδισε με 75-68 την Τσεχία (θέσεις 9-16) στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Ηρακλείου και εξασφάλισε την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία των Νέων Ανδρών ενώ οι Τσέχοι μπήκαν σε περιπέτειες αφού το Σαββατοκύριακο θα παλέψουν για τις θέσεις 13 έως 16 του τουρνουά.

Ο Κουνελλές σφύριξε ως δεύτερος, δίπλα στους Ρούτεσιτς (Μαυροβούνιο) και Πουτένκο (Ρωσία).

Αυτό ήταν το τέταρτο παιχνίδι που διηύθυνε ο 38χρονος ρέφερι στη διοργάνωση καθώς είχαν προηγηθεί στα Χανιά οι αναμετρήσεις Σουηδία – Γερμανία (72-66), για τον Α’ Όμιλο, Γαλλία – Μαυροβούνιο (76-73 παράταση), για το Β’ Όμιλο, και Σουηδία – Τσεχία (70-56).

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας, μεταξύ Σουηδίας και Γερμανίας, ο Κουνελλές ήταν τρίτος διαιτητής και σφύριξε με τους Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Μπόρις Κρέιτς (Σλοβενία) ενώ ήταν δεύτερος στο ντέρμπι του Β’ Ομίλου που κρίθηκε στον έξτρα χρόνο. Μαζί του ήταν οι Ζουράποβιτς (Βοσνία) και Σάραπα (Λευκορωσία).

Τέλος, σφύριξε με τους Σούλγκα (Ουκρανία) και Ρούτεσιτς (Μαυροβούνιο) ως τρίτος και πάλι το ματς της Σουηδίας με την Τσεχία.