Αλλαγή ηγεσίας στο Ροταριανό Όμιλο Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14-7-2017 σε πανηγυρική συνεστίαση,  η αλλαγή ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου.

Νέος πρόεδρος του Ομίλου για την χρονιά 2017-2018 ανέλαβε ο Σωτήρης Μανδρακός.
 Η συνεστίαση πραγματοποιήθηκε  στο ξενοδοχείο Apollo Blue στο Φαληράκι.
Στην ίδια συνεστίαση έγινε και η διδυμοποίηση του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου με τον Ροταριανό Όμιλο Andria Castelli  Svevi της Ιταλίας,  με την παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπίας  μελών του Ομίλου.


Ακολούθησε στη συνέχεια, η αλλαγή ηγεσίας του Ομίλου Rotaract Ρόδου.
Τη συνεστίαση τίμησαν με την παρουσία τους: ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος,  ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου , εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μπάρδος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ευάγγελος Μανδρακός και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ομίλου, Ζαχαρίας Παπαζαχαρίου αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συμβουλίου του, έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο που επιτέλεσε τη χρονιά που πέρασε, επισημαίνοντας ιδιαίτερα

Την Προσφορά  στην Πρόνοια   500 κιλών κοτόπουλα την περίοδο του Πάσχα.
Την Βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών, την επισκευή της παιδικής χαράς του 1ου εδικού σχολείου αξίας 6.000 €, την υλοποίηση του Διεθνούς Ryla , την δενδροφύτευσα όπως επίσης και την αγορά εξοπλισμού για το στρατιωτικό ιατρείο Καστελλορίζου  που είναι  σε εξέλιξη.

Ο νέος πρόεδρος του Ομίλου, Σωτήρης Μανδρακός, στην ομιλία του  με την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο, που επιτέλεσε ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου από το 1962 που ιδρύθηκε. Στο διάστημα αυτό των  55 χρόνων, ο ροταριανός Όμιλος Ρόδου   με την συνεχή  παρουσία και προσφορά  του στην τοπική κοινωνία και  στην περιφέρεια  του διεθνούς Ρόταρυ, ανέπτυξε  κοινές δράσεις με άλλους Ομίλους της Ελλάδας, της Κύπρου, της Τουρκίας και της Ιταλίας.


Αναφέρθηκε επίσης  στο μήνυμα της φετινής Ροταριανής  χρονιάς του προέδρου του Διεθνούς Ρόταρυ Ian Riseley:  «Ρόταρυ κάνοντας  τη διαφορά».
Σε αυτό το πνεύμα θα κινηθεί και ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου, κάνοντας  τη διαφορά   στην κοινωνία μας με τις δράσεις του.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε για την βοήθεια και  την προσφορά στον  Όμιλο  τους:
Τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου,
Το Eπιμελητήριο Δωδεκανήσου,
Ν. Τατάκης Α.Ε. –Wine Perfection,
Kallas St. & G. CO – Traditional Products,
Τη μελισσοκομική Δωδεκανήσου,
Την Chalikias Dress Code

Κατόπιν  παρουσίασε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου όπου είναι:
Αντιπρόεδρος, ο Γιώργος Κουρούνας
Γραμματέας, ο Κώστας Παμπρής
Ταμίας, ο Γιώργος Μαρκάκης
Κοσμήτορας, ο Μιχάλης Τηλιακός
Ο απερχόμενος Πρόεδρος Ζαχαρίας Παπαζαχαρίου

Μέλη :
Ο Τέως Βοηθός Διοικητή,  Στάμος Παπασταματίου
Ο Ροταριανός, Παύλος Παπαγεωργόπουλος
Ο Ροταριανός, Νίκος Ρέτσας
Ο Ροταριανός, Γιάννης Καρατζαφέρης

Μετά, σε εορταστικό και εγκάρδιο κλίμα, έγινε η τελετή διδυμοποίησης με το Ροταριανό Όμιλο Ιταλίας Andria Castelli  Svevi που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Egidio Fasanella, τον υποδεδειγμένο διοικητή της περιφέρειας 2120  της Ιταλίας Sergio Sernia και τον βοηθό διοικητή Nikola Liso  της περιφέρειας 2120  

Ακολούθησαν  οι υπογραφές στην χάρτα  μνημονίου  και οι ομιλίες των δύο  προέδρων, του υπ. Διοικητή Sergio Sernia  και του βοηθού διοικητή  Nikola Liso.
Στην ίδια συνεστίαση έγινε και η αλλαγή ηγεσίας του Ομίλου Rotaract Ρόδου, όπου η απερχόμενη πρόεδρος Άννα Δημητρακοπούλου παρέδωσε τα ινία στη νέα πρόεδρο Κατερίνα Παπανικολάου .

Στη συνέχεια η νέα πρόεδρος παρουσίασε τα μέλη του νέου  διοικητικού συμβουλίου  που αποτελείται από τους .
Προπρόεδρος  ANNA ΔHMHTPAKOΠOYΛOY
Aντιπρόεδρος  ΓIΩPΓOΣ MANTZOYPATOΣ
Γραμματέας  ANTΩNHΣ ΓPHΓOPIAΔHΣ
Tαμίας  HΣAIAΣ ΠAΠAIΩANNOY
Κοσμήτορας  ΓKIOYΛEP ΣAPPH XAΣAN
MEΛH
 NIKOΣ ΓPHΓOPIAΔHΣ
 ΣTEΛΛA KAΛAΦATA
Η  βραδιά κύλισε  ευχάριστα και ακολούθησε  ομαδική αναμνηστική  φωτογράφηση με μέλη των δύο διδυμοποιημένων ομίλων Ρόδου και της Andria Ιταλίας.