Επίσκεψη Δ. Γάκη στο νοσοκομείο Κω: «Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό για την πολύτιμη ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά σας!»

Το Γενικό Νοσοκομείο Κω επισκέφθηκε το Σάββατο 22 Ιουλίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, όπου και συναντήθηκε με όλους τους θεσμικούς και αντιπροσωπευτικούς φορείς του Νοσοκομείου.

Στη συνάντησή του με τον αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κω Νεκτάριο Γεωργαντή, το Διοικητικό Συμβούλιο, την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω και εκπρόσωπο του συλλόγου των εργαζομένων, ο Δημήτρης Γάκης εξήρε τις προσπάθειες όλου του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Κω που, όπως και οι διασώστες του ΕΚΑΒ και τα στελέχη της Πυροσβεστικής ανταποκρίθηκαν με αποτελεσματικό τρόπο στην αντιμετώπιση των τραυματισμένων από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Κω την Παρασκευή 21.07.17 και τους συνεχάρη. «Ανταποκρίθηκαν όλοι με το παραπάνω. Έσωσαν ζωές», είπε ο βουλευτής.

Ο Δημήτρης Γάκης, ενημερώθηκε από τη Διοίκηση για το σχέδιο του ΓΝ Κω για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης και τις προσπάθειες που συνεχίζει να καταβάλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την επιτυχή αντιμετώπιση των περιστατικών, σε συνεργασία – όπου χρειάζεται – με άλλες δομές του Υπουργείου Υγείας, όπως είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στο οποίο εξακολουθούν να νοσηλεύονται άτομα που τραυματίστηκαν από τον σεισμό και μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C130 στο νησί.

Όλοι οι μηχανισμοί του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης εξακολουθούν να βρίσκονται επί ποδός, για να συνδράμουν όπου χρειαστεί το έργο των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, τονίστηκε στη συνάντηση.

Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ανάγκες σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή του Νοσοκομείου Κω και δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του για την Υγεία στη Δωδεκάνησο και ειδικότερα για το ΓΝ Κω, με γνώμονα το σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό ρόλο του Νοσοκομείου Κω στο βόρειο συγκρότημα Δωδεκανήσου, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπλέον έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τις επιπτώσεις της φυσικής καταστροφής που έπληξε το νησί της Κω.