Προβληματισμοί αναφορικά με τον σεισμό

Προβληματισμοί αναφορικά με τον σεισμό

Προβληματισμοί αναφορικά με τον σεισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 729 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή της κ. Κ. Παπασάββα-Λαμπαδάκη στον πρόεδρο του ΟΕΒΕΔ

Από την συμπολίτισσά μας κ. Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη στάλθηκε στον πρόεδρο του Επαγγελματοβιοτεχνών, η παρακάτω επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΟΕΒΕΔ
Σχετικά με το συνημμένο Δελτίο Τύπου ως Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΔ, Αντιπρόεδρος της ΟΣΕΔΑΕ και Αντιπρόσωπος στην ΓΣΕΒΕΕ θέλω να επισημάνω τα εξής:

Ζούμε στα όμορφα Δωδεκάνησα, μια σεισμογενή περιοχή αλλά και η πλέον τουριστική της χώρας μας! Με θλίψη πληροφορηθήκαμε προχθές τον χαμό 2 συνανθρώπων μας-τουριστών από τον ισχυρό σεισμό στην περιοχή της Κω και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων θαμώνων ενός μπάρ όταν κατέπεσε !!!!!! η οροφή του! (Κατά πληροφορίες ήτο πεπαλαιωμένη). Στο νου μου ήλθαν μνήμες του θλιβερού περιστατικού του νυκτερινού κέντρου OSCAR στη Ρόδο, όπου από ανάφλεξη εύφλεκτων υλικών διακόσμησης χάθηκαν ανθρώπινες ψυχές πριν αρκετά χρόνια!

Είμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου (τέλος Ιουλίου) και η δυσάρεστη αυτή είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου προκαλώντας αισθήματα φόβου και πανικού. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να ακυρώσουν τις διακοπές τους στα νησιά μας! Για μία ακόμα φορά το δυσάρεστο αυτό γεγονός αμαυρώνει τον τουρισμό μας με όλες τις συνέπειες.
Με το εν λόγω Δελτίο Τύπου καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης, οικονομικά κυρίως.

Δεν θα πρέπει όμως και μείς σαν ιδιοκτήτες αυτών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να τις φροντίζουμε κατά τρόπο ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες με ασφάλεια; Κάθε 3 χρόνια υποχρεούμεθα στην ανανέωση της μελέτης πυρασφάλειας. Μήπως πρέπει να ανανεώνεται και η βεβαίωση μηχανικού ότι πληρούνται οι κτιριολογικές προϋποθέσεις και υποχρεώσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το κατάστημα;

Είναι δυνατόν ένας χώρος που ελέχθηκε πριν αρκετά χρόνια να συνεχίζει να πληροί τις προϋποθέσεις του Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού, καθώς και των εκάστοτε ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων; Σαφώς ΟΧΙ!

Γι’ αυτό πρέπει να ελέγχονται με την έναρξη της τουριστικής περιόδου όλα τα καταστήματα-επιχειρήσεις μαζικής συνάθροισης για την τήρηση των παραπάνω προυποθέσεων.

Με τιμή Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη
Επαγγελματίας Αισθητικός, κάτοικος Ρόδου»

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B