Δουλεύουν εντατικά τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ

Εντατικά εξακολουθούν και δουλεύουν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα προβλήματα υδροδότησης στο νησί, μέχρι να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά για τα λειτουργία του φράγματος Γαδουρά.

Έτσι, και τις προηγούμενες ημέρες αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η ΔΕΥΑΡ προσπαθούσε να θέσει σε λειτουργία παλιές ή καινούργιες γεωτρήσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα σε συγκεκριμένες περιοχές και να σταματήσουν οι αναγκαστικές διακοπές νερού στην πόλη της Ρόδου.

Πιο αναλυτικά, έθεσαν σε λειτουργία την καινούργια γεώτρηση στον Αρχάγγελο, η οποία δίνει γύρω στα 50 με 60 κυβικά την ώρα, οπότε ομαλοποιήθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν εκεί. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν δύο γεωτρήσεις για την πόλη, μία στον Άη-Γιάννη Καλυθιών και μία στην Παναγιά της Ελεούσας, οι οποίες δίνουν εκατό κυβικά την ώρα.

Επίσης, η ΔΕΥΑΡ έκανε δίκτυο στ’ Ασγούρου και το ένωσε με το δίκτυο στα Κοσκινού, οπότε αντιμετωπίστηκε και εκεί το πρόβλημα. Ακόμη, έφτιαξαν μία γεώτρηση στα Μαριτσά και αν όλα πάνε καλά θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα στα Μαριτσά και την Παστίδα.

Γενικώς, φαίνεται να έχουν αποκαταστήσει το 90% των προβλημάτων υδροδότησης και τώρα προσπαθούν να θέσουν σε λειτουργία δύο επιπλέον γεωτρήσεις για την πόλη. Από το αν τα καταφέρουν, εξαρτάται αν θα συνεχιστούν οι διακοπές ή όχι.