Τη διαχείριση των πόρων από τους Δήμους προς όφελος των πολιτών, ζήτησε ο Δήμαρχος Ρόδου

Τον Ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νίκο Ανδρουλάκη δέχτηκε  το μεσημέρι (Τρίτη) ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί του θέματα όπως το προσφυγικό, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαδικασία αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου 2, αλλά και για τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τις δυνατότητες απευθείας άντλησης πόρων από τους Δήμους μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Σάββα Διακοσταματίου, Άννας Ζωάννου και Βασιλικής Ξεπαπαδάκη, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει και εκ της θέσεώς του ως προέδρου της ΠΕΔ για την οικονομική αυτονομία της Αυτοδιοίκησης ζητώντας τη στήριξη του Ευρωβουλευτή προκειμένου οι δήμοι να εισπράττουν τους πόρους που ανήκουν σε αυτούς, όπως λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση και στις λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες, αντί να τους διαχειρίζεται το υπουργείο Πολιτισμού και άλλα κεντρικά Υπουργεία.

Ο κ. Χατζηδιάκος, ενημέρωσε τον κ. Ανδρουλάκη για μια σειρά από δυνατότητες που έχει ο Δήμος Ρόδου να εισπράξει τέλη υπέρ του, αλλά και για τις συνεχείς πιέσεις του προς τους εκάστοτε υπουργούς Πολιτισμού καθώς  και Τουρισμού.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα της νησιωτικότητας και τη μέχρι τώρα έλλειψη κεντρικής στρατηγικής για την προώθηση των ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζουν τα νησιά.

«Δεν μπορεί να χρηματοδοτείται ο δήμος Ρόδου με ποσά πενιχρά όταν ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται κατά τη θερινή περίοδο» δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Ανδρουλάκης, αρμόδιος ευρωβουλευτής σε θέματα προσφυγικών ροών ήταν ήδη ενημερωμένος για τον επιτυχή τρόπο που ο δήμος Ρόδου αντιμετώπισε το προσφυγικό πρόβλημα και τις συνεχείς ροές, γεγονός που συνετέλεσε ώστε η Ρόδος να μην υποστεί φθορά στην τουριστική της εικόνα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να καταβάλουν όποια προσπάθεια απαιτείται ώστε η τροποποίηση της Συνθήκης του Δουβλίνου 2 να επιφέρει αποτελέσματα που να είναι δικαιότερα για την Ελλάδα.