Σε χρόνο-ρεκόρ ολοκλήρωσε ο Δήμος Κω τις νέες εγκαταστάσεις για τα ημερόπλοια που συνδέουν το νησί με την Τουρκία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κω για τις νέες εγκαταστάσεις άφιξης και αναχώρησης των ημεροπλοίων, αναφέρει τα εξής:

Η Κως αντιμετωπίζει με ταχύτητα και ευελιξία τα προβλήματα που δημιούργησε ο ισχυρός σεισμός στο λιμάνι.

Από το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσουν στην περιοχή της ΔΕΗ οι νέες λιμενικές εγκαταστάσεις για τον διαβατηριακό έλεγχο και να αρχίσουν ξανά τα δρομολόγια των ημερόπλοιων που συνδέουν την Κω με την Τουρκία.

Οι εγκαταστάσεις λειτούργησαν σήμερα το πρωί και ξεκίνησαν ξανά τα δρομολόγια.

Το σπουδαίο αυτό έργο έγινε με ίδιους πόρους του Δήμου και κατασκευάστηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κω που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν περιλαμβάνουν τη θραύση και απομάκρυνση των αποσαθρωμένων δαπέδων, την εξυγίανση του επιχώματος στο εσωτερικό των κρηπιδωμάτων και την εκ νέου διάστρωση με σκυρόδεμα υψηλής αντοχής της επιφάνειας του λιμένα.

Ταυτόχρονα έγιναν και όλες οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την διασύνδεση των οικίσκων που στεγάζονται οι υπηρεσίες.

Επίσης μεταφέρθηκαν και οι οικίσκοι των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην γραμμή προκειμένου να διεξάγεται ομαλά η διαδικασία του check in.

Σήμερα διαστρώνεται μεγαλύτερο τμήμα του λιμανιού και τοποθετούνται και επιπλέον οικίσκοι για να αυξηθούν οι θέσεις ελέγχου.

Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση στεγάστρου για την προστασία από τον ήλιο των επιβατών.

Πρέπει να τονιστεί ότι όλη αυτή η τεράστια προσπάθεια δεν θα είχε θετική κατάληξη αν δεν υπήρχε η άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών (ΕΛΑΣ. ΕΛΑΚΤ, ΔΛΤ ΚΩ) καθώς και των συμπατριωτών μας πλοιοκτητών και ναυτικών πρακτόρων.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και δίνουμε λύσεις.

Η Κως προχωρά και κοιτά μπροστά.