Με Ρεμπούλη η Εθνική στο Λονδίνο

Η ημερομηνία δήλωσης της αποστολής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Στίβου του Λονδίνου πέρασε και πλέον όλες οι ομάδες δήλωσαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν πιάσει όρια.

Έτσι και ο ΣΕΓΑΣ απέστειλε τη 18αδα με τα όρια, ενώ περιμένει πλέον τις προσκλήσεις από την IAAF για τις τρεις αθλήτριες που είναι εντός κατάταξης.

Μετά και την επιβεβαίωση από τον Κώστα Φιλιππίδη ότι θα αγωνιστεί κανονικά στο Λονδίνο, η ομάδα θα ταξιδέψει χωρίς απώλειες (από αυτούς που έπιασαν όρια), σύμφωνα με το sportsfeed.gr. Παρούσα θα είναι και η Ράνια Ρεμπούλη, πετυχαίνοντας το όριο εδώ και πολύ καιρό, για να τσεκάρει τη συμμετοχή της στο μαραθώνιο. Τον περασμένο Απρίλη στο Αμβούργο, η αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 σημείωσε 2.42.38 κι ευελπιστεί σε μια θέση όσο γίνεται ψηλότερα στη σημαντική διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στην αγγλική πρωτεύουσα από 4 έως 13 Αυγούστου. Η Αλεξία Παππά, αθλήτρια με καταγωγή από τη Ρόδο, η οποία ζει και προπονείται στις ΗΠΑ, δεν θα συμμετάσχει στη διοργάνωση του Λονδίνου εξαιτίας του τραυματισμού της. Η ουσία είναι πως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση του στίβου τα τελευταία χρόνια υπάρχει αθλητής ή αθλήτρια δωδεκανησιακού συλλόγου κι αυτό δείχνει τη δυναμική του αθλήματος αλλά τιμά παράλληλα την προσπάθεια των ανθρώπων που τον αγαπούν για την ανάπτυξη.

Η ελληνική αποστολή για το Λονδίνο:
Άνδρες
200μ. – Λυκούργος Τσάκωνας
110μ. εμπόδια – Κώστας Δουβαλίδης
Επί κοντώ – Κώστας Φιλιππίδης, Εμμανουήλ Καραλής
Μήκος – Μίλτος Τεντόγλου
Τριπλούν – Δημήτρης Τσιάμης
Σφυροβολία – Μιχάλης Αναστασάκης
Ακοντισμός – Γιάννης Κυριαζής
20χλμ. βάδην – Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

Γυναίκες
200μ. – Μαρία Μπελιμπασάκη
400μ. – Ειρήνη Βασιλείου
Επί κοντώ – Κατερίνα Στεφανίδη
Τριπλούν – Βούλα Παπαχρήστου
Δισκοβολία – Κρίστυ Αναγνωστοπούλου
Μαραθώνιος – Γκλόρια Πριβιλέτζιο, Ράνια Ρεμπούλη
20χλμ. βάδην – Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Δέσποινα Ζαπουνίδου

Οι συνοδοί της αποστολής
Αρχηγός αποστολής – Σπύρος Κέλλης
Εθνικό προπονητής – Γιάννης Κουτσιώρας
Προπονητές: Παναγιώτης Χαραμής, Θανάσης Δεληγιάννης, Κώστας Ηλίας, Θωμάς Κυριαζής, Δημήτρης Κυτέας, Βασιλική Παναγιωτοπούλου, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Γιώργος Πομάσκι, Μπάμπης Σδρόλας, Μιτς Κρίερ, Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, Γιάννης Περήφανος.
Ιατρικό τιμ: Γιάννης Δεφίγκος, Νίκος Γκλένης, Νικος Τσώνης.