Αύξηση συμμετοχών στην Aegean Regatta

Όσο περνά ο καιρός όλο και θ’ αυξάνονται οι συμμετοχές στην Aegean Regatta, έναν αγώνα θεσμό για την ελληνική ιστιοπλοΐα εδώ και χρόνια.

Μέχρι και χθες πληρώματα από 48 σκάφη είχαν αποστείλει στους διοργανωτές τη σχετική δήλωση, αλλά από ‘δω και πέρα το ενδιαφέρον θα μεγαλώνει, αφού βρισκόμαστε είκοσι τρεις μέρες πριν την έναρξη των αγώνων στη θαλάσσια περιοχή της Δωδεκανήσου.

Πέρσι 77 σκάφη ήταν παρόντα στους αγώνες αυτούς και σκοπός είναι τα πληρώματα να χαρούν πρώτα απ’ όλα τη συμμετοχή τους όπως επίσης να γνωρίσουν νησιά της Ελλάδος με ομορφιές… άγνωστες για τον πολύ κόσμο.

Αφού γίνουν οι εγγραφές και επιθεωρήσεις των σκαφών την Παρασκευή 18 Αυγούστου στην Πάτμο, μια μέρα μετά θα πραγματοποιηθεί εκεί η συγκέντρωση των κυβερνητών και προς το βραδάκι η τελετή έναρξης των αγώνων. Την Κυριακή 20 Αυγούστου τα σκάφη θα ξεκινήσουν από το Νησί της Αποκάλυψης με προορισμό αρχικώς την Αστυπάλαια, ενώ στις 22 Αυγούστου θα βάλουν πλώρη για τη Νίσυρο κι από κει για τη Ρόδο. Αφού πραγματοποιηθούν οι παράκτιες ιστιοδρομίες, θα γίνει και η τελετή λήξης στο νησί μας  το Σάββατο 26 Αυγούστου.

Οι έως τώρα συμμετοχές στη διοργάνωση: