Αρκετές εκδηλώσεις στην Πάτμο

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού για τις μέχρι σήμερα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν  το καλοκαίρι του 2017.

Οι εκδηλώσεις αυτές  είναι κυρίως εκθέσεις  και θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «ΠΑΤΜΙΟΝ» και στην αίθουσα του Παλιού  Δημοτικού Σχολείου Χώρας  Στα πλαίσια της προσπάθειας  του Πνευματικού Κέντρου  για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο νησί  μας, έχει εντάξει  και άλλες όπως πχ. μουσικές  για τις οποίες θα υπάρχει  ενημέρωση. Ελπίζουμε στην παρουσία σας  και πιστεύουμε  να απολαύσετε το πολιτιστικό πρόγραμμα  του Πνευματικού Κέντρου.

Aegean Film Festival από 25 έως 30 Ιουλίου 2017
Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Σκάλας και
Παλαιό Σχολείο Χώρας

 Προβολή ταινιών μεγάλου μήκους, μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ Παλαιό Σχολείο Χώρας.
Το Πνευματικό Κέντρο είναι χορηγός της διοργάνωσης.

ΠΑΤΜΙΟΝ 1/8 – 18/8
«Με τις κλωστές κεντάω το όνειρο» Έκθεση χειροποίητου κεντήματος της Σοράγιας Σημαντήρη
 Η Πάτμια Σοράγια Σημαντήρη, οδοντίατρος για πολλά χρόνια στο νησί, δραστηριοποιείται με το κέντημα στην Θεσσαλονίκη όπου διαμένει.  Η έκθεση τελείται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου βοηθώντας με αυτή την συνεργασία να εκπληρώσει το φιλανθρωπικό σκοπό αυτής της έκθεσης, για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Πάτμου.

“Photosphere”  1ο Διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας εξωτερικού χώρου.
ΠΑΤΜΙΟΝ 5/8 – 5/9 στον υπαίθριο χώρο του θερινού κινηματογράφου.

Φωτογράφοι απ όλο τον κόσμο εκθέτουν τη δουλειά τους. Διοργάνωση  Ελένη Δερμεντζόγλου και  Θεολόγος Πέντες. Το Φεστιβάλ έχει τεθεί  υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου.

«Timeless» Έκθεση φωτογραφίας του Γάλλου φωτογράφου Guillaume Girardot  
Παλαιό Σχολείο Χώρας 7/8 – 12/8

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πάτμος των χρωμάτων».

 «Το σύγχρονο Ψηφιδωτό στην Πάτμο»  Έκθεση ψηφιδωτού της Πατρίτσιας Κώστογλου – Κρητικού.
Πάτμιον 10/8 – 18/8

Μία νέα καλλιτέχνης,  Πάτμια στην καταγωγή,  με ειδικότητα στον τομέα συντήρησης έργων τέχνης και στον τομέα Ψηφιδογραφίας. Η μεγάλη αγάπη της για το νησί την οδηγεί να κάνει την πρώτη ατομική της έκθεση που είναι εμπνευσμένη από τα προσωπικά της βιώματα στην Πάτμο.

«Το φως των χρωμάτων» Έκθεση ζωγραφικής της Αντωνίας Καρδάση  
ΠΑΤΜΙΟΝ 10/8 – 18/8

Σπούδασε Νομικά και έγινε δικηγόρος, Ειρηνοδίκης και Συμβολαιογράφος. Ήρθε στην Πάτμο το έτος 1991 και από τότε ζει εδώ. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και για πρώτη φορά εκθέτει τα έργα ζωγραφικής της.

Έκθεση ζωγραφικής Χατζηλέρη Δημήτρη.
Πάτμιον  20/8 – 30/8

«Αιγαίου Φάροι» Έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής των Ορφέα Οικονομόπουλου και Δημήτρη Κάππου
Πάτμιον   21/8 -30/8

Ό Ορφέας Οικονομόπουλος στα δεκάξι του χρόνια στράφηκε στην ζωγραφική και εδώ και 2 χρόνια είναι φοιτητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας. Η Πάτμος έχει μια δυνατή θέση στην καρδιά του αφού τα καλοκαίρια της ζωής του τα πέρασε και τα περνάει εδώ. Το 2015 έκανε την πρώτη του καλλιτεχνική παρουσία στο ΠΑΤΜΙΟΝ.

Δημήτρης Κάππος.  Ένας Πάτμιος Καλλιτέχνης κοντά στον παππού του Χρήστο Ανέμη γνώρισε την κεραμική Τέχνη. Συστηματικά η ενασχόλησή του ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και είναι έντονα επηρεασμένος από την Πατινιώτικη παράδοση. Στόχος του να μεταδώσει την αγάπη του για την κεραμική και τις ιδέες του σε όσους συναντούν τα έργα του.

«Μνήμες  Πάτμου» Έκθεση ζωγραφικής του γνωστού ζωγράφου Βασίλη Κυπραίου
Παλαιό Σχολείο Χώρας 20/8 – 25/9

 Ένας διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος που ζει στην Πάτμο τουλάχιστον 50 χρόνια. Η αγάπη του για το νησί έγινε πηγή έμπνευσης για τα έργα του. Επιθυμία του να εκθέσει τα έργα του στην «γειτονιά» του. Η έκθεση είναι υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου ως αναγνώριση αφενός του σπουδαίου έργου του και αφετέρου της σχέσης  της καλλιτεχνικής παραγωγής του με την Πάτμο.

16ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου.
Υπαίθριος χώρος Ι. Σπηλαίου της Αποκάλυψης 29/8/ - 3/9 2017
Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Πάτμου,  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

 «Habitats»  Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Πεσματζόγλου
ΠΑΤΜΙΟΝ 1/9 -11/9

Η ζωγράφος έχει ανώτατες Σπουδές στην Σκηνογραφία και Ενδυματολογία και στην Ζωγραφική. Η Πάτμος είναι πολλά χρόνια τώρα το νησί της προτίμησης της και εδώ βρίσκεται και το στούντιό της.

 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού  Χορού και Μουσικής Πάτμου.
8-9-10/9 2017

Υπαίθριος χώρος Ι. Σπηλαίου της Αποκάλυψης
Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Πάτμου & Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
 Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην ελληνική παράδοση.

«Πάτμος το νησί του Φωτός»  Έκθεση φωτογραφίας της Christine Bruinier
ΠΑΤΜΙΟΝ 13/9 – 19/9

«Μεθ’ Ορμής Ακάθεκτον»  Φορητή εκπαιδευτική έκθεση από την  Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού.
ΠΑΤΜΙΟΝ 28/9 - 1/10

Ο τίτλος της έκθεσης και προέρχεται από το ιστορικό σήμα του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη προς τον ελληνικό στόλο λίγο πριν την έναρξή της ναυμαχίας της Έλλης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου και θα ξεναγηθούν σε αυτή όλα τα σχολεία του νησιού.

«Δύο σε ένα Παγκάκι» του Alexander Gelman  Θεατρική παράσταση της ΤΕΧΝΗΣ ART ΠΑΤΜΟΣ
 ΠΑΤΜΙΟΝ 4/11/2017 και 11/11/2017

Η κ. Barbara Hoffmann από το 1995 δραστηριοποιείται και προσφέρει,  με την αξιόλογη δουλειά της και την εμπειρία της στην πολιτιστική ζωή της Πάτμου.