Ο Νότης Μαριάς σε Κάλυμνο και Κω

Στην Κάλυμνο βρίσκεται ήδη σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου για προγραμματισμένη επίσκεψη ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς προκειμένου να συναντηθεί με φορείς, πολίτες και φίλους του Κόμματος. Επίσης θα δώσει συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς επισκέφθηκε ήδη το λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ απόψε θα παρακολουθήσει τον Εσπερινό στην εκκλησία του  Αγίου Παντελεήμονα στην Κάλυμνο, όπως έπραξε και πέρυσι.

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου θα επισκεφθεί την Κω προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς φορείς και πολίτες για να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα που προέκυψαν από το πρόσφατο χτύπημα του εγκέλαδου.  

Υπενθυμίζεται ότι στις 24/7/2017 ο Νότης Μαριάς έστειλε επιστολή στην Ευρωπαία Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου ζητώντας πλήρη και ταχεία αποζημίωση των σεισμοπαθών της Κω.

Στην επιστολή του ο Νότης Μαριάς ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πλήρη και ταχεία αποζημίωση των πληγέντων καθώς και την αποκατάσταση των εκεί ζημιών με κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και πρότεινε οι εθνικές δαπάνες για αποκατάσταση ζημιών λόγω του σεισμού να μην μετρούν στο δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο ως γνωστόν ελέγχεται από το δρακόντειο Σύμφωνο Σταθερότητας.