Ε. Κουντουρά:  Δεν υπήρξαν ακυρώσεις  λόγω σεισμού

Τηλεφωνικά φιλοξενήθηκε στο Πρώτο 91.5 η Υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά το πρωί της Τρίτης.

Η υπουργός αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των δύο θυμάτων του σεισμού της Κω και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, εκδήλωσε την ευγνωμοσύνη της σε όλους τους κατοίκους της Κω και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό, καθώς αμέσως έδειξαν το πρόσωπο της αλληλοβοήθειας και της ελληνικής φιλοξενίας στους χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονται στο νησί.

Η κυρία Κουντουρά τόνισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Κως είναι πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου και για 2η χρονιά συμπεριλήφθηκε στο πλάνο σχεδιασμού marketing του ΕΟΤ για την προώθηση σε παραδοσιακές αγορές και όχι μόνο.

Πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την Υπουργό διαπραγματεύσεις με tour operator και μάλιστα η TUI Γερμανίας και TUI Αυστρίας αύξησαν τις πτήσεις προς την Κω με το νησί να είναι στις πρώτες επιλογές των Αυστριακών για τις φετινές τους διακοπές.

Η κυρία Κουντουρά ανέφερε στο Ράδιο Πρώτο ότι το νησί του Ιπποκράτη εντάχθηκε σε ειδικά προγράμματα διαφήμισης, συμμετείχε δωρεάν σε τουριστικά περίπτερα του ΕΟΤ στις εκθέσεις και πραγματοποιήθηκαν ενέργειες φιλοξενίας δημοσιογράφων και bloggers που ήρθαν στο νησί και έδειξαν το πραγματικό όμορφο προφίλ σε ολόκληρο τον διαδικτυακό κόσμο.

Μάλιστα δημοσίως από την συχνότητα του Πρώτο 91.5 η Υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Κωνσταντίνα Σβύνου για την συνεργασία και τις προσπάθειες που έγιναν από πλευράς τους ώστε η Κως να ανακάμψει τουριστικά και οικονομικά.

Μάλιστα ανέφερε ότι η Περιφέρεια διέθεσε επιπλέον 200.000 ευρώ για την προβολή της Κω με στοχευμένες ενέργειες και δράσεις.

Αναφέρθηκε και στα βίντεο ρεπορτάζ του ΑΠΕ όπου το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατέγραψε οπτικοακουστικά μαρτυρίες τουριστών στην Κω οι οποίοι περνούσαν εκπληκτικά στις διακοπές τους στο νησί. Τα βίντεο στην συνέχεια προωθήθηκαν στο εξωτερικό.

Σε ότι αφορά τον σεισμό και τις επιπτώσεις η Έλενα Κουντουρά δήλωσε ότι για πρώτη φορά συνεργάστηκαν αμέσως και γρήγορα όλα τα υπουργεία προκειμένου να γίνει ορθή διαχείριση της κρίσης που προέκυψε στην Κω, πάντα υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού. Οι υπουργοί και γραμματείς που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο νησί του Ιπποκράτη ήταν αυτοί που έπρεπε και η ίδια παρέμεινε στην Αθήνα προκειμένου να είναι σε συνεχής επαφή με πράκτορες και tour operators ώστε ομαλά να συνεχιστεί η φιλοξενία των τουριστών και η άφιξη των νέων επισκεπτών.

Δεν υπήρχε καμία ακύρωση πλην μεμονωμένων περιπτώσεων σύμφωνα με την ίδια την Υπουργό και η ζήτηση για την Κω συνεχίζεται. Η Κως έδειξε το πρόσωπο της φιλοξενίας και αμέσως επέστρεψε στην καθημερινότητα.